Drs. Jan Soons (* 1951, Heerlen) studeerde aan de juridische faculteit van Tilburg University, eerst Nederlands recht en vervolgens vooral criminologische en sociaal- economisch georiënteerde onderwerpen. Zijn rechtvaardigheidsdenken werd tijdens zijn studie nog aangewakkerd door de politieke ideologie die toentertijd aan Tilburg University rondwaarde.
Aanvankelijk werkzaam in de financiële dienstverlening, zette Jan zijn carrière voort als arbeids- en family-mediator. Om gezondheidsredenen werd hij gedwongen zijn mediationwerkzaamheden te beëindigen. Tijdens zijn ziekteproces werd hij getroffen door de gedachte aan een onvoorwaardelijk en universeel basisinkomen dat het welzijn van mensen kan verbeteren.
Jan Soons publiceert met enige regelmaat over criminologische en sociaal-economische kwesties waarin hij de doelmatigheid en rechtvaardigheid op diverse beleidsterreinen aan de orde stelt.
In augustus 2020 verscheen zijn eerste essay over het basisinkomen onder de titel: Basisinkomen van Utopie naar Realiteit (Elikser, 2020).


3 artikelen  

Verwijder alle