Pierre Spaninks (Eindhoven, 1955) studeerde Tekstwetenschap en Cognitieve Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en Public Management aan Harvard Kennedy School. Na diverse functies te hebben vervuld aan de Universiteit van Amsterdam en bij KPMG Management Consultants, vestigde hij zich in 1996 als zelfstandig journalist en communicatieadviseur.

Vanuit zijn nevenwerkzaamheden als belangenbehartiger van zelfstandigen (onder meer als voorzitter van de FreeLancers Associatie en de Vereniging van Schrijvers en Vertalers) ontwikkelde hij zich tot ZZP-expert. Vanaf 2015 werd hij een veelgevraagd spreker en columnist. Hij was regelmatig te horen en te zien in de media, met name bij BNR Nieuwsradio en RTL-Z.

Sinds zijn zelfgekozen pensionering begin 2020 is hij nog voor een aantal trouwe klanten actief als tekstschrijver, redacteur en communicatieadviseur. Ook blijft hij betrokken bij de Werkvereniging.

Eerder publiceerde Pierre Spaninks onder meer:

· Onderwijskundige ondersteuning van het hbo. Met Peter van der Sijde. Deventer, 1984: Van Loghum Slaterus

· Hollandse meesters. Interviews met ondernemers. Schoonhoven, 2001: Academic Service

· Winterkwartier. Reisbrieven van Jenny Visser-Hooft uit Chinees-Turkestan en Nederlands-Indië 1929-1930 (ed.). Groningen, 2002: Gopher (niet in de handel gebracht, wegens bezwaren van de erven)

· Galerij der Groten. Grondleggers van management. Met Jeroen Ansink. Schiedam, 2013: Managementboek

· De inspecteur-generaal. Leidinggeven aan toezicht. Met Ferdinand Mertens. Den Haag, 2013: Inspectieraad

· ZZP’ers: marktvernieuwers of marktverziekers (red.). Amsterdam, 2015: TPO Books

Zaken/vrouw. Laat je inspireren door Zakenvrouwen van het Jaar. Met Mirjam van der Linden Fotografie. Culemborg, 2015: AnderZ

1 artikelen  

Verwijder alle