Pierre Spaninks (Eindhoven, 1955) studeerde Tekstwetenschapen Cognitieve Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en PublicManagement aan Harvard Kennedy School. Na diverse functies te hebben vervuldaan de Universiteit van Amsterdam en bij KPMG Management Consultants, vestigdehij zich in 1996 als zelfstandig journalist en communicatieadviseur.

Vanuit zijn nevenwerkzaamheden als belangenbehartiger vanzelfstandigen (onder meer als voorzitter van de FreeLancers Associatie en deVereniging van Schrijvers en Vertalers) ontwikkelde hij zich tot ZZP-expert.Vanaf 2015 werd hij een veelgevraagd spreker en columnist. Hij was regelmatigte horen en te zien in de media, met name bij BNR Nieuwsradio en RTL-Z.

Sinds zijn zelfgekozen pensionering begin 2020 is hij nogvoor een aantal trouwe klanten actief als tekstschrijver, redacteur encommunicatieadviseur. Ook blijft hij betrokken bij de Werkvereniging.

Eerder publiceerde Pierre Spaninks onder meer:

· Onderwijskundigeondersteuning van het hbo. MetPeter van der Sijde. Deventer, 1984: Van Loghum Slaterus

· Hollandsemeesters. Interviews met ondernemers. Schoonhoven, 2001: Academic Service

· Winterkwartier. Reisbrieven van Jenny Visser-Hooft uitChinees-Turkestan en Nederlands-Indië 1929-1930 (ed.). Groningen, 2002:Gopher (niet in de handel gebracht, wegens bezwaren van de erven)

· Galerijder Groten. Grondleggers van management. Met Jeroen Ansink. Schiedam, 2013: Managementboek

· Deinspecteur-generaal. Leidinggeven aan toezicht. Met Ferdinand Mertens. Den Haag, 2013:Inspectieraad

· ZZP’ers: marktvernieuwers of marktverziekers(red.). Amsterdam, 2015: TPO Books

Zaken/vrouw.Laat je inspireren door Zakenvrouwen van het Jaar. MetMirjam van der Linden Fotografie. Culemborg, 2015: AnderZ

1 artikelen  

Verwijder alle