Bevrijd van schaamte en schuld
Afbeelding van Bevrijd van schaamte en schuld
Afbeelding van Bevrijd van schaamte en schuld

Bevrijd van schaamte en schuld

Baanbrekend boek over seksuele beleving na seksueel misbruik

€ 24,95  Omschrijving

  Seksuele beleving na seksueel misbruik

  Ieder verhaal heeft zo z’n eigen specifieke punten en in dit boek leest u het verhaal en het gevecht van de schrijfster. Ze schrijft meedogenloos eerlijk, zonder terughoudendheid. Dat maakt dat het zo nu en dan dwars door je ziel snijdt. Ik heb enorm respect voor haar zoektocht naar geluk en voor haar rotsvaste vertrouwen dat dat geluk ooit komt. Respect ook voor hoe ze het in dit boek heeft durven formuleren, tegen alle schaamte in. Want schaamte is een gemeen gif, een monster waartegen je bijna net zo hard moet vechten als tegen alle angst die misbruik met zich meebrengt.
  Uit het voorwoord bij dit boek van Karin Bloemen

  In dit boek wordt beschreven hoe seksueel misbruik de basis kan zijn van een traumatische seksuele ontwikkeling. Van daaruit maakt Brigitte Lommers de verbinding met het hoofdthema: seksualiteit na seksueel misbruik. Vele vrouwen en mannen zijn seksueel misbruikt en zoeken naar een effectieve vorm van hulpverlening. De hulpverlening richt zich op de verwerking van de trauma's en niet op de ontwrichte seksualiteit. Dit zorgt bij velen voor latere problemen op seksueel vlak. Haar zoektocht naar haar (beleving van) seksualiteit is herkenbaar voor vele lotgenoten. Het boek bevat 14 levensverhalen (12 vrouwen en 2 mannen) over hun misbruikverleden èn hoe zij nu seksualiteit beleven.
  Dit boek is ook voor de kinderen van nu, zij die nu seksueel misbruikt worden. Zodat zij niet die lange en complexe weg hoeven te bewandelen om hun seksuele ontwikkeling een gezonde kans te geven.

  Bevrijd van schaamte en schuld_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 244
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Brigitte M. Lommers
  Biografie

  Brigitte Lommers zet zich al jaren in voor vrouwenrechten en geeft aandacht aan (seksueel) geweld, en dan met name seksueel misbruik van minderjarigen en (seksueel) geweld tegen vrouwen. Dit doet ze door als professional in de welzijns- en jeugdzorg aandacht te vestigen op dit onderwerp. Ze heeft ook veel blogs geschreven over dit onderwerp, te vinden op haar site www.brigitte-lommers.nl. De reacties op deze blogs zijn overweldigend. Ze worden direct honderden malen gelezen, gedeeld en onder lotgenoten besproken.

  Verschijningsdatum
  13-09-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-888-7
  EAN nummer
  9789089548887
  Auteur
  Brigitte Lommers