Bevrijdend gebaar
Afbeelding van Bevrijdend gebaar
Afbeelding van Bevrijdend gebaar

Bevrijdend gebaar

Deels geromantiseerd verhaal over de pionier van het dovenonderwijs Henri Daniël Guyot

€ 22,50  Omschrijving

  Het levensverhaal van Henri Daniël Guyot

  Het jaar 2015 markeert de 225ste verjaardag van het officiële dovenonderwijs in Nederland. Hoe Henri Daniël Guyot in 1790 zijn instituut in Groningen begon, zijn werk en zijn drijfveren als pionier van het dovenonderwijs, verdienen bij deze mijlpaal opnieuw een plaats in de schijnwerpers. Vandaar dat deze derde druk van Bevrijdend Gebaar het licht ziet.

  Dit boek bevat voor een deel een geromantiseerd verhaal. De schrijver heeft daarin geprobeerd de daden van Guyot als predikant, leraar, oprichter/directeur van het doveninstituut en schoolopziener van het regulier onderwijs aan de hand van archiefonderzoek zo getrouw mogelijk weer te geven. Vergeleken met de tweede druk zijn nog enkele aanvullingen en correcties aangebracht die uit recent onderzoek naar voren kwamen.
  Als een doofgeboren leerling van het instituut van H.D. Guyot heeft Henk Betten veel belangstelling voor het leven en werk van deze pionier van het Nederlandse dovenonderwijs en voor de historie van het Nederlandse dovenonderwijs in het algemeen.

  Formaat

  145x210x18 mm

  Aantal pagina's 193
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Henk Betten

  Biografie

  Henk Betten, geboren in 1938, doet al vele jaren onderzoek naar de begintijd van het dovenonderwijs. Als bibliothecaris en archivaris bij Koninklijke Kentalis heeft hij toegang tot de vele schatten die zich in het archief van het voormalige Koninklijke Instituut voor Doven H.D. Guyot bevinden. Voor het eerst verscheen in 1984 zijn boek “Bevrijdend Gebaar”. In 1990 presenteerde hij de 2de druk van dit boek tijdens het 200-jarig bestaan van het Koninklijke Instituut voor Doven H.D. Guyot. Tevens schreef hij “Levens vol Gebaren”, een bundel verhalen over dove mensen van lang geleden tot in de toekomst.
  In 2013 is “Deaf Education in Europe, early years” door Henk Betten geschreven, uitgegeven door Amazon.

  Verschijningsdatum

  19-01-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-733-0
  EAN nummer
  9789089547330
  Auteur
  Henk Betten