Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid
Afbeelding van Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid
Afbeelding van Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid

Bewust-er-zijn met hooggevoeligheid

Verhelderend en inspirerend boek over de kracht en meerwaarde van hooggevoeligheid

€ 21,50  Omschrijving

  Hoe weet ik of ik hooggevoelig ben? Als ik hooggevoelig ben, hoe ga ik dan om met de lasten van het hooggevoelig zijn? Hoe word ik niet standaard ‘leeggezogen’ door mijn omgeving? Hoe houd ik me staande in de dagelijkse hectiek? Hoe leer ik om ‘bij mezelf te blijven’ gedurende de dag? Kan ik ervoor zorgen dat mijn gedachten reduceren? Hoe verblijf ik in het hier-en-nu?

  Wellicht zijn dit enkele herkenbare vragen voor je. Dit boek bevat een overzicht van de belangrijkste en herkenbaarste aspecten van hooggevoeligheid in het algemeen en richt zich met name op het gewone dagelijkse leven. Het boek laat je op een geheel andere wijze naar jezelf kijken en daarmee tegelijkertijd naar de omgang met de lasten van de hooggevoelige kenmerken: de sentimenten. Duizenden sessies met hoog sensitieve personen droegen bij aan de basis van dit boek en er zijn talloze interessante invloeden uit de boeddhistische psychologie en de Advaita te herkennen. Een uitgebreide en effectief gebleken hsp-3-in-1-test geeft je een overzicht van je huidige situatie. Luchtige verhalen, praktische metaforen en vergelijkingen helpen je om inzichten tot stand te brengen teneinde je lasten te reduceren. Dit boek geeft niet alleen informatie maar geeft je diverse handvatten en tools welke essentieel zijn voor vrijwel iedere hsp. Het bewust-er-zijn als basis is het licht voor jezelf.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's243
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurAntoine van Staveren
  Korte levensbeschrijving

  Antoine van Staveren (1968) is oprichter van Instituut EszenzZ en het EszenzZ Centre. Hij specialiseerde zich in hooggevoeligheid, fibromyalgie en in eet-, angst-, dwang- en identiteitsproblemen. Het EszenzZ Centre is een gespecialiseerd gezondheidscentrum voor hoog sensitieve personen te Amsterdam waar diverse hulpverleners uit zowel de reguliere als de alternatieve gezondheidszorg werkzaam zijn. Als eclectisch psychotherapeut/hypnotherapeut/trainer ontwikkelde Antoine de afgelopen jaren, vanuit diverse oosterse en westerse psychologische stromingen, individuele leergangen voor hsp’s. Tevens traint hij groepen zoals psychologen en (psycho-)therapeuten die met hooggevoeligheid in aanraking komen. Instituut EszenzZ beschikt inmiddels over een landelijk netwerk met gecertificeerde hsp-begeleiders.

  www.eszenzz.nl

  www.eszenzz-centre.nl

  Verschijningsdatum2011-09-11

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-319-6
  EAN nummer
  9789089543196
  Auteur
  Antoine van Staveren