Bewuste ouders
Afbeelding van Bewuste ouders
Afbeelding van Bewuste ouders

Bewuste ouders

Een praktisch boek vol handige tips en inspirerende inzichten over hoe littekens uit het verleden het ouderschap beïnvloeden

€ 22,50  Omschrijving

  Over zelfinzicht, mentale gezondheid en gezinsgeluk

  Wauw, erg goed! En wat een inzichten.
  Eigenlijk zou elke ouder dit boek moeten lezen!

  Cornélie Spijkerboer, samen met Hans Mennes schrijver van het boek Een droom van een relatie.

  Wanneer je moeder of vader wordt, geef je je over aan de ultieme uitdaging om je eigen grenzen te leren kennen, te leren bewaken of te verleggen. Ook je geduld en flexibiliteit worden op de proef gesteld en het wordt extra belangrijk om je verantwoordelijkheid te nemen voor je emoties, gedachten en handelingen.
  Als je als ouder je littekens uit het verleden niet negeert, maar juist aandacht geeft en verzorgt, kun je in het hier en nu een stabielere ouder voor je kind zijn. Jezelf onder de loep nemen en werken aan je gezondheid in al haar facetten (fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid) heeft dus zin, want als ouder maak je het verschil voor je kind. Het is een noodzakelijke vaardigheid om jezelf te leren bijsturen, om de regie weer te pakken en je niet te laten overspoelen door emoties of ze weg te drukken.
  Dit boek helpt je om niet meer een korte termijnstrategie te hanteren (de bekende quick fixes), maar om te werken aan een lange termijnstrategie voor het ouderschap. Hoe meer inzicht je hebt in je eigen hechtingsverleden, je oude patronen en overtuigingen, hoe beter je jezelf kunt bijsturen, hoe meer keuzes je kunt maken die in het belang van je kind zijn, hoe meer je kunt bieden wat je kind (of het nu een baby, peuter, tiener of adolescent is) in de basis nodig heeft, hoe meer kans dat je kind opgroeit tot een gelukkige en stabiele volwassene, die op zijn of haar beurt een volgende generatie opvoedt.

  Bewusteouders_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 188
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Joriene de Vos
  Biografie

  Joriene de Vos is praktijkondersteuner/psycholoog bij Ella Verloskundige Zorg in Den Haag en begeleidt ouders om zichzelf en hun kinderen een goede start te geven.

  Verschijningsdatum 02-02-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-505-7
  EAN nummer
  9789463655057
  Auteur
  Joriene de Vos