Brandsporen
Afbeelding van Brandsporen
Afbeelding van Brandsporen

Brandsporen

Prachtige en spannende familieroman over vier generaties vrouwen en een diep verborgen geheim

€ 22,50  Omschrijving

  "Het was Jelle die me vond, verstijfd in een schreeuw als op het schilderij van Munch, met in mijn hand nog het stanleymes dat hij me eerst afnam. Glasscherven lagen op de grond, de lauwe wind joeg regendruppels naar binnen, het vuur in de kerk loeide, brandweerwagens reden het smalle pad rond de kerkterp op, slangen werden ontrold en aangesloten, nu zou de brand wel snel onder controle zijn, stil maar Fardau, het komt wel goed.

  Stil maar? Ik zei immers niets. Ik kon me nauwelijks bewegen. Hij leidde me naar beneden. In de kamer waren de ramen ook gesprongen, er stonden plasjes water op de houten vloer en planten waren uit de vensterbank gevallen. De weerschijn van de vlammen flakkerde langs de muren. Jelle plantte me op een stoel in de keuken en zette water op voor thee. Jelle kende me, hij wist dat ik bang was voor vuur, dat ik daarom nooit de kaarsjes aan wou, of bij de open haard zitten. We hadden vuur altijd vermeden. Nu pas zag hij mijn angst in volle omvang.”

  In deze prachtig geschreven roman vertelt Hella Kuipers het verhaal van Fardau, het meisje dat altijd extra steun nodig leek te hebben, omdat ze bang was en snel overstuur. Fardau heeft al haar energie nodig gehad om een groot familiegeheim onder de oppervlakte te houden. Als dat uiteindelijk toch boven water komt, blijken de andere leden van de zo sterke familie hun eigen zwakheden en demonen te hebben. Heel langzaam en overtuigend ontrolt zich de geschiedenis van vier generaties vrouwen. Met grote verbeeldingskracht, sterk ingevulde details en zorgvuldig gekozen woorden kluistert Hella Kuipers haar lezers aan hun stoel.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's410 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHella Kuipers
  Korte levensbeschrijving

  Hella Kuipers (1957) is schrijver en schrijfdocent. Opgeleid tot bibliothecaris en kunsthistoricus is zij gaan schrijven tijdens een lang verblijf buiten Nederland. Ze heeft toen de cursus Creatief Schrijven van de LOI gevolgd, en in Amerika aan diverse schrijfworkshops meegedaan, bij Christopher Vogler (over The Hero's Journey) en over The Artist's Way van Julia Cameron. In Houston, Texas, leidde Hella een internationale schrijfgroep. Teruggekeerd in haar geboortestad Leeuwarden, heeft Hella drie jaar lang columns en artikelen geschreven voor de Schrijf!website van het dagblad Trouw. Zij is werkzaam als schrijfdocent bij het Centrum voor de Kunsten a7 in Heerenveen, en bij Welzijn Leeuwarden, waar ze cursussen Autobiografisch Schrijven voor ouderen verzorgt. Tevens biedt zij online schrijfcursussen aan via haar website www.heldenreis.nl. Momenteel werkt zij aan twee boeken over Creatief Schrijven. Brandsporen is haar eerste roman.

  Verschijningsdatum2009-05-08

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-098-0
  EAN nummer
  9789089540980
  Auteur
  Hella Kuipers