Brigitte
Afbeelding van Brigitte
Afbeelding van Brigitte

Brigitte

Emotioneel, hartverwarmend en actueel verhaal over waar het in de zorg op aankomt: de menselijke maat

€ 21,50  Omschrijving

  Haar pasfoto wordt afgekeurd omdat ze er op lacht. Haar bankrekening wordt geblokkeerd omdat ze na achttien jaar nog steeds niet zelf een handtekening kan zetten. En het arbeidsbureau blijft er op hameren dat ze toch echt een baan moet gaan zoeken.
  Brigitte kan niet lopen, staan, recht zitten of praten. Ze kan niet zelf eten of drinken en heeft 24/7 zorg nodig. Ze is zo geboren, maar toch moet ze elke keer weer bewijzen dat ze is zoals ze is: een vrolijke meid, met schitterende ogen en een aanstekelijke lach.
  Vader en auteur Guido Bindels legt in dit actuele boek op een emotionele, maar tegelijkertijd soms ook humoristische wijze bloot waaraan het ontbreekt in de samenleving. De menselijke maat en een beetje begrip voor elkaar. Brigitte is geen aanklacht, maar vooral een oproep om normaal te doen.
  Bindels: “Alle gedoe rond de zorg veroorzaakt veel onrust en angst. Maar we worden geboren met liefde. Angst is daarentegen iets dat we gaandeweg aanleren. Brigitte is altijd louter een en al liefde gebleven. Dat straalt ze uit en geeft ze aan iedereen die het maar hebben wil. Ze laat ons zien hoe de mens in zijn puurste vorm is.”
  www.guidobindels.nl

  Formaat

  145x210x21 mm

  Aantal pagina's 239
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Guido Bindels

  Biografie

  Na ruim dertig jaar stopte Guido Bindels met werken bij de krant en werd de succesvolle journalist auteur. ‘Brigitte’, zijn meest persoonlijke boek, is alweer de achtste titel uit een veelzijdig oeuvre. De auteur geeft zich hierin volledig bloot. Eerder boorde Bindels met ‘Zielensprong’ en ‘De Aphrodite van Santorini’ een spirituele lezersmarkt aan. Daarna volgden ‘Tourglorie (Verrek hij leeft nog)’ en ‘Teun van Vliet (Drank, vrouwen, de koers en de dood)’, dat door de lezers werd verkozen tot Beste Sportboek van het Jaar 2010. ‘Onderweg’ staat vol amusante verhalen over wat hij tijdens zijn vele reizen allemaal meemaakte. En ‘Isabella’ (over een model dat op de drempel van haar doorbraak in Amerika een chemische verbranding opliep en verminkt raakte) en ‘Hille’ (een aangrijpend en waargebeurd ontroerend verhaal van een ‘Downer’) waren de opmaat voor ‘Brigitte’.

  Verschijningsdatum

  17-03-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-742-2
  EAN nummer
  9789089547422
  Auteur
  Guido Bindels