Carberry Fields Forever
Afbeelding van Carberry Fields Forever
Afbeelding van Carberry Fields Forever

Carberry Fields Forever

Boek dat in de breedte genuanceerdere blik op Ierland en de Ieren biedt dan het beeld dat gewoonlijk naar boven komt in de media en andere reisboeken

€ 21,50  Omschrijving

  Ierland – wie kent het niet? Land met een rijke historie, lieflijke landschappen en gastvrije mensen in leuke pubs, met vrolijke muziek en veel Guinness.
  Misschien is die typering een beetje te oppervlakkig. In de geschiedenis van Ierland speelt de eeuwenlange onderdrukking door hun Engelse buren een hoofdrol, maar hoe zat het met de Ieren zelf? Was het niet vaak zo dat Ieren onderling hun conflicten probeerden op te lossen door de Vikingen, de Anglo-Normandiërs of de Engelsen in te schakelen? En was het wel zo’n plezierig land nadat eindelijk, op 6 december 1921, de Ierse Vrijstaat kon worden uitgeroepen? Betekende die onafhankelijkheid een einde aan de onderdrukking?
  In dit boek worden geen onbekende feiten onthuld maar het biedt in de breedte wel een veel genuanceerdere blik op Ierland en de Ieren dan het beeld dat gewoonlijk naar boven komt in de media en andere reisboeken.
  Wie dit boek heeft gelezen zal nog steeds van Ierland en de Ieren houden want het landschap blijft lieflijk en de Ieren gastvrij en veerkrachtig. Ondanks de uitbuiting door hun oosterburen, ondanks de onderlinge terreur, ondanks de treurige onderdrukking door de kerk, ondanks het woeste graaien voorafgaand aan de kredietcrisis – ondanks dit alles en nog veel meer weten de Ieren zich steeds weer op te richten, daarbij geholpen door hun eigen recept van jodium en troost.

  Formaat

  145x210

  Aantal pagina's 319
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Joop Verstraten

  Biografie

  Joop Verstraten (1944) groeide op in Haarlem. Over zijn afkomst schreef hij Het boerenleven te Heimbach; de oorlogsjaren van mijn ouders (2007; herdruk uitgeverij Elikser, 2010).
  Joop trok vanaf 1966 gedurende 5 jaar reizend en werkend door Noord Amerika (inclusief Canada en Mexico), het Midden-Oosten en Scandinavië.
  Vanaf 1970 terug in Nederland, was hij werkzaam bij de reclassering, grotendeels binnen gevangenissen in Noord Holland waarover hij het boek Bolwerken publiceerde (1979).
  Daarna was hij directeur/voorzitter van de Raad van Bestuur van een middelgrote organisatie voor eerstelijns gezondheidszorg.
  Sinds 2000 maakt hij opnieuw lange reizen, veelal door Azië, Australië en door het voormalige Sovjet-blok. Hij heeft daarover een aantal boeken geschreven (zie lijst achterin Carberry Fields forever).
  Joop Verstraten is getrouwd, heeft twee kinderen en is sinds 35 jaar woonachtig op het Friese platteland.
  Momenteel werkt hij aan een boek over drie Europese dichters uit de eerste helft van de 20e eeuw: Wilfred Owen, Frederico Garcia Lorca en Dylan Thomas.

  Verschijningsdatum

  23-09-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-685-2
  EAN nummer
  9789089546852
  Auteur
  Joop Verstraten