Charles, of het verlangen naar onkwetsbaarheid
Afbeelding van Charles, of het verlangen naar onkwetsbaarheid
Afbeelding van Charles, of het verlangen naar onkwetsbaarheid

Charles, of het verlangen naar onkwetsbaarheid

Een even schrijnend als fascinerend verhaal over wroeging en wanhoop, over eenzaamheid en zelfkwelling maar ook over een alles overwinnende liefde

€ 19,95  Omschrijving

  Wanneer is een misdaad een misdaad? Als er bloed vloeit? Als het slachtoffer met geweld van het leven is beroofd? In de roman ‘Charles, of het verlangen naar onkwetsbaarheid’ komt een vrouw om het leven op een aangevroren dijkweggetje, Charles’ echtgenote. Charles meent, dat hij het ongeluk had kunnen voorkomen als hij haar ’s morgens voor de barre weersomstandigheden even had gewaarschuwd, of, beter nog, als hij de ruitjes van haar Renaultje voordien van ijs had ontdaan, iets wat hij gewoon was te doen. Dat hij die ochtend zijn plicht verzaakte, nee, heel bewust verzuimde, komt hem duur te staan.

  Wroeging, spijt en een schrijnend schuldgevoel beheersen vanaf de dag van het ongeval zijn leven. Hij wil boeten voor zijn handelwijze, die hij zelf als misdadig kwalificeert, al bleef een strafrechtelijke vervolging achterwege: aan het autotootje was niet geknoeid.

  Boete doen door verder te leven, gekweld door het verleden, geplaagd door angstaanvallen, dat moet zijn straf dan maar zijn. Hij zal het ondergaan als een man, een man die nooit buigt voor de grillen van het lot, die zelfs onkwetsbaar meent te zijn. Als hij erover nadenkt, is dat het Leitmotiv van zijn hele leven: onaangeroerd tegenslagen incasseren, verlangens onderdrukken, minachting tonen voor de momenten van hoop. Bijgestaan door kameraad Alcohol – een mens moet wat – probeert Charles de harde kanten van het bestaan het hoofd te bieden. Het zal niet verbazen dat deze foute vriend hem aan de rand van de afgrond brengt.

  Charles, of het verlangen naar onkwetsbaarheid is de tweede roman van Sjef van Esch, die bij Elikser verschijnt. Een even schrijnend als fascinerend verhaal over wroeging en wanhoop, over eenzaamheid en zelfkwelling maar ook over een alles overwinnende liefde.

  Charles_Inkijk.pdf

  Formaat 145x21x21 mm
  Aantal pagina's 232
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Sjef van Esch
  Biografie

  Sjef van Esch, geboren 1947 te Eindhoven, nu woonachtig te Oudkarspel (NH) heeft na zijn pensionering een jongensdroom toch nog in vervulling zien gaan. Meer dan dertig jaar schreef hij als beleidsambtenaar op een provinciehuis in het Zuiden des Lands vele nota’s, notities, speeches voor de Commissaris en wat al niet, zich daarbij keurig houdend aan een van bovenaf opgelegd format, want ‘wie baas is bakt koek’. Pas na zijn pensionering brak de tijd aan voor het creatieve schrijverschap. Niet voor niets heette zijn eerste roman Het uitgestelde leven.

  Verschijningsdatum 02-06-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-954-9
  EAN nummer
  9789089549549
  Auteur
  Sjef van Esch