Code: Crispr
Afbeelding van Code: Crispr
Afbeelding van Code: Crispr

Code: Crispr

Een spannende roman over beïnvloeding van het menselijk handelen via DNA-manipulatie

€ 22,50  Omschrijving

  Haar vermoeden dat er iemand geïnteresseerd was in haar vrijetijdsonderzoek en stiekem in haar notities aan het snuffelen was, werd bevestigd. Maar wie kon dat zijn en met wie kon ze daarover praten?
  En dan nog … voor de werkelijke resultaten moest je in haar computer zijn. Dáár kon niemand bij.

  Louise Siever, neurowetenschapper, doet bij toeval een ontdekking die de basis is van een weg om menselijk handelen te beïnvloeden via DNA-manipulatie. Aanvankelijk is er voor deze ontdekking in de vakbladen weinig interesse, het wordt niet serieus genomen. Ook op haar werk zijn ze niet onder de indruk, maar ze krijgt wel toestemming om het in haar vrije tijd verder uit te werken.
  Gaandeweg blijkt echter, dat er op de achtergrond toch stiekem iemand met haar meekijkt. En als ze op een avond haar eigen laboratorium niet in mag, wordt haar wantrouwen zo sterk, dat ze de politie inschakelt. Die kan niet voorkomen dat Louise wordt ontvoerd en onder dwang haar werk ver weg, op een onbekende plek in Azië, moet voortzetten. Het leidt tot een reeks bijzondere avonturen.

  Dit boek is aan de fantasie van Andreas Rood ontsproten. Maar gezien de ontwikkelingen op het gebied van de aanpassing van het DNA van gewassen, waar dit jaar nog een Nobelprijs voor is uitgereikt, zou het zomaar werkelijkheid kunnen worden.

  CodeCrispr_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x24 mm
  Aantal pagina's 357
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Andreas Rood
  Biografie

  Andreas Rood is geboren in Alkmaar in 1947 in een gezin van zeven kinderen. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en is woonachtig in Sint Pancras. Na een opleiding werktuigbouw koos Rood voor zelfstandig ondernemerschap, gespecialiseerd in hydrauliek en pneumatiek. In 2008, na ruim 35 jaar, is het bedrijf verkocht en ging hij met pensioen. Dat betekende tijd om zich te gaan wijden aan zijn hobby: schrijven.
  De vele plaatsen die hij tijdens zijn werk bezocht werden de basis van zijn eerste boek. Hij maakt gebruik van in de loop der jaren gemaakte notities en koppelt ze aan actuele situaties die in het verhaal worden aangepast maar toch herkenbaar blijven. Zijn debuut, thriller Wolkenkamer kwam in 2012 uit en is in het Engels vertaald. In 2015 verscheen zijn roman Nena, een spannende en breed opgezette roman over belangen en intriges in de financiële wereld.

  Andreas Rood is één van de leden van schrijverscollectief SPRANK en werkt aan zijn vierde boek.

  Verschijningsdatum 18-11-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-285-8
  EAN nummer
  9789463652858
  Auteur
  Andreas Rood