Concert in mineur
Afbeelding van Concert in mineur
Afbeelding van Concert in mineur

Concert in mineur

Raadselachtige dood dirigent brengt web van intriges aan het licht

€ 18,50  Omschrijving

  Wanneer de pauze van een uitverkochte muziekuitvoering in concertgebouw De Vereeniging is afgelopen, wordt de dirigent, Peter Polak, dood aangetroffen in de kamer waar hij zich voorbereidde op het tweede deel van het concert. Zelfmoord wordt niet uitgesloten, maar zeer onwaarschijnlijk geacht. Het lijkt erop dat de maestro is vermoord, maar hoe dat gebeurd kan zijn, is een raadsel. De dirigent zat alleen in zijn kamer, met voor de deur een bewaker die ervoor moest zorgen dat hij niet werd gestoord.

  Joost Ternate, privédetective, wordt gevraagd mee te helpen bij het politieonderzoek en leert successievelijk de mensen kennen die mogelijk betrokken kunnen zijn, zoals enkele oude en goede vrienden van de dirigent, die wonen in een kapitale boerderij in Groesbeek, en de weduwe en volwassen zoon van Peter Polak. Het is een moeilijk onderzoek, omdat bijna iedereen wel een goede reden lijkt te hebben om de beroemde dirigent uit de weg te ruimen.

  ConcertinMineur_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23
  Aantal pagina's 208
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Walther van Venrooij
  Biografie

  Na een carrière aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, waarbij zijn leven werd gevuld met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, begon Walther van Venrooij met het schrijven van fictie, eerst voor kinderen, daarna voor volwassenen. In 2016 verscheen zijn eerste misdaadroman, Brieven uit de Hemel, met inspecteur Joost Ternate in de hoofdrol. In 2017 verscheen het vervolg, Aranea (boek JT2), nog in datzelfde jaar gevolgd door JT3: De Japanner. In 2018 kwam JT4 uit :Nora E., gevolgd door JT5: De cruise van de familie Larousse (2019).

  Verschijningsdatum 09-10-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-272-8
  EAN nummer
  9789463652728
  Auteur
  Walther van Venrooij