Dagleven
Afbeelding van Dagleven
Afbeelding van Dagleven

Dagleven

Enerverende autobiografie over het helingsproces van onzichtbare wonden ontstaan door een huiselijke strijd in de kinderjaren

€ 21,50  Omschrijving

  Eén op de zes Nederlanders draagt de littekens van een stille huiselijke strijd uit de kindertijd met zich mee. In deze enerverende autobiografie vertelt Anja Vlasblom op een aangrijpende maar toch luchtige manier over de gevolgen van haar opvoeding. Zij leert de wereld kennen door de bril van één van haar ouders en komt verkreukt tevoorschijn.

  De bijl die altijd op de rand van de kolenkit ligt, is weg. Gaat die gebruikt worden om mij …

  Opvallend is dat niemand iets van deze traumatisering heeft gemerkt, noch van het ontstaan, noch van de gevolgen ervan. Tegen haar ondergrondse stroom van angsten heeft zij langdurig strijd geleverd.

  Uitgeput zie ik dat ma onder de golven verdwijnt. Ik wil en zal haar redden …

  Eenmaal volwassen steekt het verleden soms energieverslindend de kop op en houdt haar dan van dingen af die ze graag zou willen doen.

  Een onbeduidende opdracht van mijn cheffin veroorzaakt een ongekende paniekaanval …

  Ze legt een lange weg af, maar blijft op de been door haar diepe en onverwoestbare levenskracht. Gaandeweg komt ze tot inzichten die voor velen een prettige eye-opener zullen zijn.

  Dagleven _Inkijk.pdf

  Formaat

  145x210x250 mm

  Aantal pagina's 268
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Anja Vlasblom

  Biografie

  Anja Vlasblom werd in 1957 in Rotterdam geboren als nakomertje in een gezin met zus en broer. Na haar opleiding doktersassistente en een opleiding tot zendingswerker werkt zij nu al drieëndertig jaar bij de Arbo Unie. Ze geniet van de vrolijke klanken van haar accordeon. Haar boek Dagleven neemt je mee in een spannend en toch luchtig geschreven autobiografisch verhaal over een jeugd waarin zij, alleen thuis achtergebleven, in een ‘thriller’ terechtkomt en over de impact die dat heeft in haar verdere leven. Wat haar op de been houdt is haar levenskracht om naar oplossingen te zoeken.

  Verschijningsdatum

  27-03-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-746-0
  EAN nummer
  9789089547460
  Auteur
  Anja Vlasblom