De blauwe sleutel
Afbeelding van De blauwe sleutel
Afbeelding van De blauwe sleutel

De blauwe sleutel

Utrechtse rechercheurs onderzoeken ingenieus opgezette wraakactie met sporen in een ver verleden

€ 22,50  Omschrijving

  Mark vulde de waterkoker en schrok van de beweging die hij via het glas van de magnetron zag. Hij draaide zich met een ruk om en keek recht in het weerzinwekkende beschilderde gezicht dat voor het keukenraam verscheen. Een capuchon was over het hoofd getrokken en slierten touwerig haar markeerden het gezicht. Het haar leek bewerkt, het had wat weg van opgedroogde modder. Het gezicht vertrok geen spier en keek alleen maar. Mark hapte naar adem want dit gezicht had hij lang geleden al eens gezien, maar waar en wanneer? Hij kon niet goed nadenken, strompelde naar de keukendeur en liep naar buiten.

  Als de Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden midden in de nacht een melding krijgen over de vondst van een ontzield lichaam op een rotonde, treffen ze ter plekke een weerzinwekkend en bizar tafereel aan. Ze zien daar een man, vastgebonden aan een wegwijzer, met een verbaasde uitdrukking op zijn gezicht bij wie met kracht een pijl precies tussen zijn ogen is geschoten. Het gaat om een welgestelde ondernemer, Jan van Oostdijk.
  Het is het begin van een reeks moorden, die hun sporen hebben in een ver verleden. Frank wordt met zijn eigen jeugd geconfronteerd en vindt het moeilijk, bij deze zaak, de nodige professionele afstand te bewaren. En Gerard heeft te kampen met een traumatische gebeurtenis die hem heftige nachtmerries bezorgt.
  Langzamerhand wordt duidelijk wat er zich in het verleden allemaal heeft afgespeeld en hoe de ingenieuze seriemoordenaar stap voor stap een plan voor een grote wraakactie ten uitvoer brengt.

  Formaat 145x210x22
  Aantal pagina's 396
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ronald van der Pol
  Biografie

  Ronald is op 18 maart 1962 geboren in Driebergen en woont in Wijk bij Duurstede ten zuiden van Utrecht.
  Al ruim 30 jaar is hij werkzaam in de financiële sector maar heeft daarnaast altijd een passie voor kunst en cultuur gehad. Al lange tijd koesterde hij de wens om zelf te gaan schrijven en in 2008 heeft hij dat omgezet in daden. Het eerste boek, de thriller Het Groene Huis, werd in 2010 in een beperkte oplage uitgebracht maar smaakte wel naar meer. Bij zijn volgende boek zou hij het serieuzer aanpakken en o.a. een professionele schrijverscoach inschakelen.
  Het tweede boek kwam eind 2012 in eigen beheer uit. Het betreft een jeugdboek met de titel Eric en het land van duizend wensen en handelt over een 9-jarig jongetje dat strijdt tegen kanker. Dit boek heeft als basis gediend voor de rockopera "1000Wishes" van de Haagse rockband PBII en werd viermaal opgevoerd in het theater met het Hofstad Jeugd Orkest en o.a. acteur Frits Lambrechts. De opbrengsten van het boek kwamen ten bate van KiKa (stichting kinderen kankervrij). Begin 2014 werd Ronald met laatstgenoemde boek genomineerd voor Z-O-U-T Schrijver van het jaar 2013, een initiatief van de regionale bibliotheken in Zuid-Oost Utrecht.
  Zijn tweede thriller, De Witte Generaal, was het eerste boek dat in 2014 door Uitgeverij Elikser werd uitgebracht en ook ditmaal leverde hem dat een nominatie op voor Z-O-U-T schrijver van het jaar.
  In 2018 verscheen De Blauwe Sleutel, de langverwachte opvolger van De Witte Generaal waarin wederom de rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden in actie komen.
  Ronald heeft zich verder ontwikkeld als thrillerauteur met een vlot, verrassend en spannend geschreven misdaadroman waarin onverwachte plotwendingen je als lezer volledig op het verkeerde been kunnen zetten.
  www.ronald-van-der-pol.nl

  https://www.youtube.com/watch?v=6EQU2XjTtvE&feature=share

  Verschijningsdatum 24-06-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-067-0
  EAN nummer
  9789463650670
  Auteur
  Ronald van der Pol