De elfenburcht
Afbeelding van De elfenburcht
Afbeelding van De elfenburcht

De elfenburcht

Spannend en humoristisch verhaal, dat als een parodie op de Scandinavische thriller gelezen kan worden

€ 18,95  Omschrijving

  Net als De knoop van IJsland, een geliefd boek onder IJslandgangers, is De elfenburcht een reisroman over dit noordelijke eiland. Op het eerste gezicht is er weinig aan de hand: een reisleider trekt met een Fries leesclubje langs een aantal plaatsen die een belangrijke rol spelen in de thrillers van een IJslandse auteur. De spanningen in de groep lopen echter steeds hoger op. Dat houdt enerzijds verband met het fanatisme van de deelnemers, die dromen van een eigen schrijversloopbaan, en anderzijds met hun gids die de controle over de groep verliest.

  In een Italiaans ziekenhuis laat de zus van de reisleider haar licht schijnen over deze verwarrende en rampzalige magical mystery tour. Zij speelt de rol van psycholoog in een spannend en humoristisch verhaal, dat zeker ook als een parodie op de Scandinavische thriller gelezen kan worden.

  Over eerder werk:

  - 'Zwier is een begenadigd verteller die de aandacht even goed kan vasthouden als een thrillerauteur.' - De Standaard

  - 'Reisverhalen zoals ze moeten zijn.' - NRC Handelsblad

  Deelfenburcht_Inkijk.pdf

  Formaat 135x210x20 mm
  Aantal pagina's215
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Gerrit Jan Zwier
  Biografie

  Gerrit Jan Zwier is zowel de auteur van reisboeken over noordelijke landen (Altijd Noorwegen en het recente Er gaat niets boven Zweden), als van wandelboeken over Noord-Nederland, zoals Wandelen is stilstaan bij de dingen en Wandelgeluk.

  Verschijningsdatum 28-09-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-173-8
  EAN nummer
  9789463651738
  Auteur
  Gerrit Jan Zwier