De Evenin legende III
Afbeelding van De Evenin legende III
Afbeelding van De Evenin legende III

De Evenin legende III

De zes overwinteraars verlaten het stille woud. Orcan is vernederd maar zijn rol is nog niet uitgespeeld. Urs wordt geheel op zichzelf teruggeworpen en mag zeven vragen stellen, die op een bijzondere manier worden beantwoord

€ 24,95  Omschrijving

  De Eveninlegende begint met een gedicht dat in het onderbewuste van Ursa, de verteller van dit verhaal, is neergelegd.
  Meer dan vijftig eeuwen duurt het, voordat ‘het wiel van Evenin’, waarover dit gedicht gaat, éénmaal is rondgedraaid.
  Eerst dan gaat Ursa begrijpen wat er met hem, en tientallen vrienden om hem heen, is gebeurd gedurende die tijd. Het gedicht ontwaakt in zijn bewustzijn. Het begin van de neergaande- en het einde van de opgaande beweging beschrijft Ursa in de ‘ik-vorm’. Hij noemt dit respectievelijk het descendum en het ascendum.
  Het is de raamvertelling van de Eveninlegende die verder in de verhalende vorm door hem wordt beschreven.
  Deze trilogie gaat over oorlog, verlies en pijn, maar meer nog over vrede, vriendschap en samenwerking. De Eveninlegende gaat bovenal over het vertrouwen dat deze laatste begrippen zullen zegevieren!

  Deel 3: Wanneer het voorjaar eindelijk zijn intrede doet, kunnen de zes overgebleven overwinteraars het Stille Woud verlaten. Urs en zijn vijf vrienden weten dat Orcan na zijn confrontatie met de raadselachtige IJsman ongekend is vernederd.
  Ze weten echter ook dat de kaarten van de wreedaard niet zijn uitgespeeld zolang hij leeft …
  Nog maar net teruggekeerd in het Heuvelland, ontdekken de vrienden niet alleen wat er op dat moment met hun land dreigt te gebeuren… Ook de Eveninschat staat opnieuw op het punt in verkeerde handen te vallen. Voor een laatste reddingspoging, samen met Axel en Borre, moet Urs een hoge prijs betalen. Terwijl zijn vrienden zich afvragen of hij nog te redden is, wordt Urs geheel teruggeworpen op zichzelf … en zijn diepste zielenroerselen. Wanneer hij een oude bekende terugziet, mag hij zeven vragen stellen die op een bijzondere manier worden beantwoord.


  Formaat165x240
  Aantal pagina's318
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurPeter Westdorp
  Korte levensbeschrijving
  Verschijningsdatum2012-10-16

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-467-4
  EAN nummer
  9789089544674
  Auteur
  Peter Westdorp