De Geur van Kardemom

De Geur van Kardemom

Een spannende, goed gedocumenteerde historische roman met verrassende ontwikkelingen

€ 22,50  Omschrijving

  In vroeger eeuwen schreed de tijd met trage pas voort – haastige spoed was immers zelden gemeengoed. Het dagelijks leven voltrok zich, zeker in vredestijd, in een rustige cadans.
  Gedurende een warme nazomer in het jaar 1729 neemt Ties Torrento zijn eerste klus als koerier op zich. De jonge Amsterdamse molenaarszoon is verguld met zijn reis naar Hoorn, ver weg van zijn alledaagse bestaan, maar als er voor zijn ogen een moord wordt gepleegd en hij als verdachte zomaar in de kerkers belandt, krijgt zijn opdracht ineens een heel andere wending. Hoe ver kunnen mensen gaan uit naam van de liefde?

  DeGeurvanKardemom_Inkijk.pdf

  Recensies:

  Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Vol bewondering voor de schrijfster, die zich merkbaar heeft verdiept in de historie, omstandigheden en gebruiken, namen , planten.. Het heeft geleid tot een zeer geloofwaardig verhaal. Mijn complimenten!

  Anneke van de Sandt-Huizing

  Een boeiend boek. Het is een mooie combinatie van de geschiedenis van Amsterdam en omstreken verpakt in een spannende verhaallijn. Heel beschrijvend en daardoor heel herkenbaar. Het leest als een trein!

  Tineke Pronk

  De schrijfster neemt je mee op reis naar een vervlogen tijd. Ze weet de sfeer rond 1700 voelbaar te maken door zeer gedegen historisch onderzoek. Ze omhult je op verhalende wijze met het dagelijks leven. En daar ontspint zich zowaar een spannend verhaal met een verrassende ontknoping! Het is bijzonder hoe in onze huidige tijd diverse landschapskenmerken, architectuur en gebruiken uit die periode moeiteloos doorklinken. Loop nu door Amsterdam en Hoorn en je bent met één been daar en het andere been hier.

  Nicole Bannenberg

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 258
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Mirne Rooijakker
  Biografie

  Mirne Rooijakker (1959, Tiel) schrijft vanaf jonge leeftijd dagboeken en verhalen. Een zoektocht naar woorden om allerlei gebeurtenissen onder de zon treffend te weerspiegelen.

  Zij woont al jaren midden in de Amsterdamse Baarsjes, de buurt die werd vernoemd naar de herberg die er ooit stond. Wandelend door de oude straten van de stad verschenen voor haar geestesoog de bewoners die zo’n drie eeuwen eerder rondom ‘De Drie Baarsjes’ geleefd zouden kunnen hebben. Regelmatig duikt zij in het verleden om hun wel en wee gestalte te geven. Een opleiding tot fotograaf droeg bij aan deze verbeeldingskracht. Na diverse functies bij een wetenschappelijke uitgeverij is de tijd nu rijp om haar eigen geschreven werk in druk te zien verschijnen.

  Verschijningsdatum 07-04-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-520-0
  EAN nummer
  9789463655200
  Auteur
  Mirne Rooijakker