De glimlach achter opwindend Thailand

De glimlach achter opwindend Thailand

Aansprekend en vlot geschreven boek over het echte Thailand, geschreven door een kenner en liefhebber met tips voor vestiging in het land van de glimlach.

€ 21,50  Omschrijving

  Tempels en monniken, olifanten en apen, zonovergoten stranden en exotische vrouwen. Is Thailand de ultieme bestemming in de zoektocht naar mystiek, ongerepte natuur en ongeremd sekstoerisme? Het land staat als toeristische bestemming hoog in de top tien. Doordat Thailand nummer één staat op de lijst van landen als het gaat om de verhouding geld en besteding, zeg maar de waarde-voor-geldcategorie, is het een buitengewoon aantrekkelijk vakantieland. Dat is een zekerheid. Het heeft er alle schijn van, dat voor alleengaande mannen die levensvreugd, genot en betaalbaar vertier zoeken, Thailand het aards paradijs is. Maar is dàt ook een zekerheid? Of schuilen er meerdere addertjes onder het tropische gras dat weelderig als massagekleed de toerist uitnodigt zich over te geven aan de seksgetinte lusten des levens? Dat Thailand vanwege het boeddhisme het meest tolerante land van de wereld is, is een zekerheid, waaraan niet behoeft te worden getwijfeld. Homo's, lesbo's, travestieten en transseksuelen worden onvoorwaardelijk geaccepteerd en zijn volledig geïntegreerd in de samenleving. Veel vrije mannen overwegen een huis te bouwen in Thailand, zo ze dat nog niet gedaan hebben, om daar met hun droomvrouw een groot deel van het jaar of de kalender rond te wonen. Dat zij de consequenties van een dergelijk lucratief als riskant avontuur niet overzien, is ook een zekerheid. In dit boek vinden zij veel adviezen die meer inzicht geven in het aangaan van een Thai relatie. En ook krijgt de lezer, tussen waardevolle toeristische tips, meer inzicht in het wel en wee van het echte Thailand, het mystieke op tradities gevestigde land van de glimlach, waarachter veel meer schuil gaat dan de argeloze toerist vermoedt en waar de eeuwenoude normen en waarden worden ontwricht en verloochend door westerse invloeden.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's238 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGer de Kok
  Korte levensbeschrijving

  Na de vroegere HBS, de lerarenopleiding en het vervullen van de militaire dienstplicht bij de Cavalerie, werd Ger de Kok meteen hoofd van een lagere school, later basisschool. Tijdens zijn opleiding studeerde hij lichamelijke oefening en Nederlands, maar daar heeft hij in de praktijk nooit wat mee gedaan, behalve dan dat schrijven altijd een hobby is geweest en gebleven. Al geruime tijd voordat hij in de vut ging en daarna, werkte hij bij een dagblad in Dordrecht als freelance verslaggever voor de weekuitgaven. Een tweede passie van hem is reizen. Vele delen van de wereld heeft hij bezocht. De laatste jaren woont hij het grootste deel van het jaar in Thailand. Hij heeft het land in al haar facetten beter leren kennen en schreef zijn ervaringen wekelijks op. Na bewerking resulteerden deze in het boek 'De glimlach achter opwindend Thailand' dat eind 2007 door Elikser werd uitgegeven. Het geeft de lezer een bredere kijk op de Thais-boeddistische samenleving met eeuwenoude tradities en normen die meer en meer onder druk komen te staan door westerse invloeden. Het boek met trefwoorden als mystiek, liefde, natuur, tempels, seks, tolerantie, apen, en relaties, geeft een ander beeld op Thailand dan de westerling denkt te hebben of de toerist denkt te hebben waargenomen. Er liggen nog zeven manuscripten die hij nu een voor een aan het bewerken en uitwerken is om ze voor publicatie gereed te maken. Binnenkort hoopt hij zijn tweede boek, 'Helena's Zoon', te publiceren. Het is een misdaadroman vol intriges, misleiding, hartstocht en bizarre ontwikkelingen die het boek tot een spannend eigentijds verhaal maken, dat zich afspeelt in Rotterdam, Griekenland en Amerika. De Kok werkt ook nog aan een kinderboek, een politieke thriller, een bundel korte verhalen, een bundel reiservaringen, een tweede misdaadroman en een vervolg op Helena's Zoon.

  Verschijningsdatum2007-12-01

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-007-2
  EAN nummer
  9789089540072
  Auteur
  Ger de Kok