De Godin en de Adelaar
Afbeelding van De Godin en de Adelaar
Afbeelding van De Godin en de Adelaar

De Godin en de Adelaar

Bijzonder boek over een lange reis vol kracht en moed

€ 22,50  Omschrijving

  In dit autobiografische verhaal in dagboekvorm vertelt Ineke Kempen over een zeer belangrijke periode in haar leven, waarin zij inzichten opdoet die bepalend zijn voor haar huidige bestaan. Ze vertelt over haar spirituele ontwikkeling, de uitdagingen die zij ondervindt in het leven vanwege haar hoogsensitiviteit en haar chronische depressies. Het uitwerken van een complexe moeder-dochterrelatie en de dementie van haar moeder komen eveneens uitgebreid aan bod.

  Als ze problemen krijgt met haar gezondheid en haar baan verliest, leidt dat tot veel onzekerheid. In dit boek beschrijft ze eveneens haar relatie met een zwaar gehandicapte man, die eindigt met zijn dood in 2014. Elf maanden later sterft ook haar moeder. Ze mag beiden begeleiden bij hun overgang en ze vertelt over de eenzaamheid en het verdriet daarna.

  Een grote plaats is weggelegd voor White Eagle. White Eagle roept een verlangen in Ineke op om een hernieuwde verbinding aan te gaan met de wereld van de geest en ze bezoekt een aantal diensten van de White Eagle Lodge in Vijlen. Ze voelt dat ze een aantal mensen al eens eerder heeft ontmoet, lang geleden en dat het nu weer de bedoeling is om samen te werken. In dit boek nemen haar reizen naar de Verenigde staten en een pelgrimstocht naar het Schotse eiland Iona eveneens een belangrijke plaats in. Het geheel wordt afgewisseld met filosofische gedachtegangen en dromen.

  Een bijzonder boek van een sterke vrouw, die haar angsten en kwetsbaarheden onder ogen ziet in een lange reis vol kracht en moed.


  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 426
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ineke Kempen
  Biografie

  Ineke Kempen wordt in 1955 geboren in het Limburgse dorp Swalmen, als oudste in een gezin met drie kinderen. Na de middelbare school verhuist ze naar Breda, waar ze als doktersassistente in een ziekenhuis werkt. In 1976 keert ze terug naar Limburg en ze woont sindsdien in Roermond. Ze wordt opgeleid als medisch secretaresse en uitvaartbegeleider en werkt een aantal jaren in de thuiszorg. Tevens is ze actief als vrijwilligster in een hospice. Haar laatste baan als ADL-assistente bij lichamelijk gehandicapten, moet ze om gezondheidsredenen opgeven. Ze werkt als boekenrecensent voor de Elisabeth Kübler-Ross Stichting en wint een vertaalwedstrijd met de vertaling van een gedicht van Ben Okri. Recent is er een verhaal van haar gepubliceerd in Platbook 15, een jaarlijks verschijnende verhalenbundel in het Limburgs rond een bepaald thema. Ze houdt van fotograferen en reizen, vooral naar Canada, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

  Verschijningsdatum 01-05-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-856-6
  EAN nummer
  9789089548566
  Auteur
  Ineke Kempen