De gouden verrader van Bonaire
Afbeelding van De gouden verrader van Bonaire
Afbeelding van De gouden verrader van Bonaire

De gouden verrader van Bonaire

Interessante geschiedenis van een 150 jaar oud mysterieus scheggebeeld van een schip

€ 18,-  Omschrijving

  Op 28 juli 1882 vergaat een schip bij de Aves-eilanden (Venezuela). De lading kolen voor een aloë vera plantage zullen Bonaire nooit bereiken. Een paar dagen later arriveert de Gouden Verrader wel op Bonaire...
  De Gouden Verrader houdt zich lange tijd verborgen tot zij begin jaren ’30 ontdekt wordt. Als in 1948 schrijver Piet Bakker naar Bonaire komt roept hij op tot een kidnapping van deze dame. Wanneer daarna de Koninklijke Marine zich ermee gaat bemoeien is zij helemaal niet meer veilig.

  Wie (of wat) is deze Gouden Verrader? Waarom wordt zij steeds ontvoerd? En is ze wel wie ze zegt dat ze is?

  Het eerste deel van het boek neemt je mee in het bijzondere verhaal van de ontvoeringen van de Gouden Verrader waarbij vele markante figuren een rol spelen. Volg het verhaal tot op het toilet van Prins Bernhard en het vlot van de Sterke Yerke.
  Het tweede deel beschrijft de ware herkomst van de Gouden Verrader. Die blijkt anders te zijn dan eerder werd aangenomen. Ontdek 150 jaar historie aan de hand van dit mysterieuze scheggebeeld.

  DegoudenverradevanBonaire_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's120
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Bart van Oost
  Biografie

  Bart van Oost woont sinds 2016 op Bonaire en heeft een bijzondere interesse in de geschiedenis van de Nederlandse Caraïben. Als ontwikkelaar van games en apps brengt hij de historie van Bonaire tot leven en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek.
  In 2021 stuit hij op het verhaal van de Gouden Verrader. De zoektocht en de ontdekkingen die daarop volgden zijn beschreven in dit boek.

  Verschijningsdatum 07-12-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-593-4
  EAN nummer
  9789463655934
  Auteur
  Bart van Oost