De hei
Afbeelding van De hei
Afbeelding van De hei

De hei

Een meeslepende, op ware gebeurtenissen gebaseerde thriller over meerdere moordzaken in het Verenigd Koninkrijk

€ 27,50  Omschrijving

  De jonge rechercheur Joe Mulder heeft het als voormalig Duitser niet gemakkelijk in het Londen van 1963. Zijn vader is een gesneuvelde Luftwaffe-piloot, zijn tweelingbroer Bennie is chronisch depressief en zijn getraumatiseerde moeder pleegt zelfmoord.
  In juni 1963 stapt Mulder over naar de recherche in Manchester. Daar krijgt hij binnen twee jaar te maken met een aantal raadselachtige vermissingszaken van jonge tieners. Tot wanhoop van Mulder blijven ze allen onvindbaar en tot overmaat van ramp verdwijnt ook zijn broer tijdens een vakantie in Schotland.
  Dan, in oktober 1965, meldt een jonge knaap zich bij de politie. Hij vertelt dat hij getuige is geweest van een gruwelijke moord. Zijn zwager heeft in het huis van zijn vriendin een jonge knul met een bijl de hersens ingeslagen. Ook heeft zijn zwager verteld dat hij nog meer moorden heeft gepleegd en dat hij de lichamen heeft begraven op Saddleworth Moor, een uitgestrekt bergachtig bos- en heidegebied ten oosten van Manchester.
  Na intensief recherchewerk ontdekt Mulder de gruwelijke waarheid. Hiermee is voor de Britse media de betiteling ‘Heidemoorden’ (‘ Moors Murders’) een feit.

  Een meeslepende thriller over waargebeurde moordzaken die de gemoederen in het Verenigd Koninkrijk lang hebben beziggehouden en nog altijd diep in het collectieve geheugen zitten.

  Dehei_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 540
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Robert de Graaff
  Biografie

  Robert de Graaff (1961) werd geboren in Amsterdam, maar woont al vele jaren in Duiven. Hij werkte in Amsterdam en Arnhem bij een grote Nederlandse bank waar hij meerdere functies bekleedde. Na zijn werkzame carrière besloot hij het over een andere boeg te gooien en boeken te gaan schrijven, liefst boeken met een mix van feiten en fictie. De hei is zijn debuut.
  Verschijningsdatum 04-11-2023


  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-570-5
  EAN nummer
  9789463655705
  Auteur
  Robert de Graaff