De lifters van Loulou
Afbeelding van De lifters van Loulou
Afbeelding van De lifters van Loulou

De lifters van Loulou

Bijzondere reis in klassieke bestelwagen dwars door Frankrijk op zoek naar brief van Marcel Proust

€ 18,50  Omschrijving

  Na een knetterende ruzie met haar hoofdredacteur stapt dertiger Juliëtte in een klassieke bestelwagen. Zonder vooropgezet plan brengt het busje, Loulou genaamd, Juliëtte rechtstreeks naar Parijs. In de Franse hoofdstad treft ze haar oude professor kunstgeschiedenis. Juliëtte sluit aan bij zijn onderzoek naar een brief van de Franse schrijver Marcel Proust. Hun zoektocht leidt ze dwars door Frankrijk waarbij hun voorliefde voor kunst als navigatie werkt. Onderweg pikken ze liftster Sophie op die net zo plots weer uit hun leven verdwijnt als dat ze in Juliëttes busje is gestapt. Heeft dat te maken met de diefstal van dat ene schilderij?

  De lifters van Loulou neemt je mee op reis en toont je de werkelijke waarde van kunst en vriendschap. Terwijl de gesprekken gaan over de onmisbaarheid van kritische kranten en krachtige koffie schuif jij op de achterbank wat op. Om plaats te maken voor Marcel Proust, voor Sophie, of voor zwerfkatje Minou. Of je ontrafelt het geheim achter de kunstroof… Zolang je maar zelf denkt.

  DeliftersvanLoulou_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 161
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marilou Nillesen
  Biografie

  Marilou Nillesen (1970) debuteerde in 2020 met Ontwaak zonder mij. Stapte van de journalistiek over naar de wereld van archieven als historisch verslaggever en podcastmaker van het Brabants Historisch Informatie Centrum in 's-Hertogenbosch

  Verschijningsdatum 11-11-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-483-8
  EAN nummer
  9789463654838
  Auteur
  Marilou Nillesen