De man die een kip was
Afbeelding van De man die een kip was
Afbeelding van De man die een kip was

De man die een kip was

Een pakkend verhaal, soms hilarisch, soms droogkomisch, soms schrijnend, waarin feiten en fictie rond de levens van moeder Almatine en zoon Egidius Henne de nieuwsgierigheid van de lezer blijven prikkelen

€ 22,50  Omschrijving

  De man die een kip was is een tragikomische, kleine familiegeschiedenis.

  Tijdens de coronapandemie neemt het leven van Egidius Henne buiten zijn schuld een drastische wending. Zo raakt hij vlak voor de lockdown in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen onder de indruk van het werk van Niki de Saint Phalle. Deze kunstenares roept een oude droom in hem wakker uit de tijd dat hij ontdekte dat er een vogel in hem schuilt. Die is het leven van Egidius met dwingende kracht gaan beheersen en wordt steeds meer onderdeel van zijn identiteit. Moeder Almatine denkt dat haar zoon bezeten is door de duivel. Haar trieste, ontroerende levensverhaal loopt als een tweede rode draad door de roman. Van lieverlee krijgt de lezer een beeld van hun bizarre moeder-zoonrelatie.  Demandieeenkipwas_Inkijk.pdf

  Recensies:

  Het verhaal schuurt, ontroert, verwondert, maakt je kwaad, doet je glimlachen, zet aan tot nadenken en stimuleert je verbeeldingskracht. En dat is wat goede literatuur doet!

  Jan Stoel op Hebban ****

  Een bijzonder boek, dat zeer geschikt is voor donkere, lange winterdagen, maar het ook goed zal doen in een zonnig vakantieoord in een gemakkelijke stoel onder de parasol.

  Ineke Kempen


  Ineke Kempen


  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 316
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Frits Criens
  Biografie

  Frits Criens (1949) is stadsdichter van de gemeente Leudal. Hij publiceert proza, poëzie, light verse en toneel. De oorlog en vooral de gevolgen daarvan voor gewone mensen is een belangrijk thema in zijn prozawerk. In 2009 gaf Elikser Verzwegen oorlog uit, zijn debuutroman, over de gedwongen evacuatie van zijn schoonouders naar Friesland. In 2019 vonden in zijn woonplaats Haelen tien uitvoeringen plaats van Vossen van de Spik, over de verzetsfamilie Vossen. Dansen op drijfzand, een roman over volwassenwording én de rol van de Ordedienst direct na de oorlog, die in 2020 verscheen, was daar een logisch vervolg op. Frits Criens is een innemend performer en vlotte verteller met een directe stijl die lezers en luisteraars boeit en overtuigt. Ook uitgegeven bij Elikser: Een roos vol splinters (2017).

  Verschijningsdatum 26-11-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-397-8
  EAN nummer
  9789463653978
  Auteur
  Frits Criens