De parel van de pastoriekeuken
Afbeelding van De parel van de pastoriekeuken
Afbeelding van De parel van de pastoriekeuken

De parel van de pastoriekeuken

Aansprekende roman over het geheim van een pastoor, uiteenlopende standpunten in de r.k. kerk en het kloppende hart van een parochie

€ 19,50  Omschrijving

  Eigenlijk mag hij allang met pensioen, maar tot opluchting van zijn parochianen dénkt pastor Clemens niet aan stoppen. De keuken van de pastorie is het kloppend hart van de parochie: altijd is daar Riek, met koffie, een luisterend oor en haar befaamde kruidkoek. Riek, die beslist geen ‘mevrouw pastoor’ genoemd wil worden, maar dat natuurlijk wel een beetje is.
  Alleen zij kent het geheim van ‘haar’ pastoor: een ingrijpende gebeurtenis die hem al die jaren is blijven kwellen. Het heeft hem gevormd tot de zeer menselijke herder die hij is. Maar zijn ruimhartigheid is het bisdom al langere tijd een doorn in het oog. Niet toevallig wordt de parochie opgezadeld met een uiterst behoudende kapelaan.
  Pastor Clemens kan het niet over zijn hart verkrijgen om de mensen met wie hij al zo lang lief en leed deelt, hun vertrouwde kerk af te laten nemen. En dus gaat hij door. Ook als de conservatieve krachten grimmiger worden en hem confronteren met schaduwen uit zijn verleden. Maar hoe lang kan hij dat volhouden?

  www.deparelvandepastoriekeuken.nl

  Deparelvandepastoriekeuken_Inkijk.pdf

  Formaat 135x200 mm
  Aantal pagina's200
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Lyda Westerink
  Biografie

  Lyda Westerink is schrijver en journalist. Jarenlang werkte ze als schrijf- en communicatieadviseur in zowel profit als non-profit organisaties. Nog altijd koestert ze de periode dat ze werkzaam was in het bisdom Utrecht, vooral vanwege de ontmoetingen met de vele, zeer toegewijde vrijwilligers. Met haar roman De parel van de pastoriekeuken wil ze bovenal een ode brengen aan al die stille krachten, de onvermoeibare ‘parels’ die zorgen voor warme, gastvrije plekken in een soms kille omgeving.

  Lezers over haar roman Tango met een tuinkabouter:

  ‘Een betoverende leeservaring. Levenswijsheid met een glimlach.’

  ‘Een ontroerend filosofisch verhaal over vergankelijkheid en liefde.’

  ‘Fantastisch mooi, lief en tot nadenken stemmend boek, met humor!’

  www.tangometeentuinkabouter.nl

  Verschijningsdatum 09-03-2024

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-613-9
  EAN nummer
  9789463656139
  Auteur
  Lyda Westerink