De reis terug
Afbeelding van De reis terug
Afbeelding van De reis terug

De reis terug

Roman met als thema’s de tragiek van het grote zwijgen en het zoeken naar erkenning in relatie tussen moeder en zoon

€ 19,95  Omschrijving

  Een moeder, Michaela, en een zoon, Andreas, maken samen een reis naar Patras, Griekenland, nadat de vader, Nikolaos, van wie Michaela vele jaren geleden is gescheiden, is overleden. Andreas is nog regelmatig terug geweest, Michaela heeft dat nooit gewild en sprak er ook niet meer over. Tijdens de reis komen gedachten op over haar jeugd, haar oudere zus, hun dominante ouders, conflicten over beroepskeuze. Beide zussen stortten zich in de armen van een Zuid-Europese man en dat had verwoestende gevolgen. Het komt allemaal terug tijdens de reis, de tragiek van het grote zwijgen, zoeken naar genegenheid, erkenning. Uiteindelijk komen moeder en zoon op bijzondere wijze tot elkaar

  De reis terug_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x19 mm
  Aantal pagina's 203
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Klaas Swaak
  Biografie

  Klaas Swaak (Heerlen 1935) was werkzaam in het onderwijs, actief in de onderwijsvakbeweging en in de lokale politiek als raadslid en wethouder in Groningen. Van het laatste deed hij verslag in een drietal boeken.
  Zijn litteraire debuut vond plaats in 2008 met een verhalenbundel. Hij schreef voorts bijdragen voor een aantal media en hield enige jaren een weblog bij.
  Tijdens zijn pensioengerechtigde leeftijd vervulde hij bestuursfuncties in de Sociaal-economische Adviesraad Noord-Nederland (thans SER-Noord) en voorts in een aantal (sociaal-)culturele organisaties in Groningen.

  Verschijningsdatum 11-07-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-875-7
  EAN nummer
  9789089548757
  Auteur
  KLaas Swaak