De stem van het kind
Afbeelding van De stem van het kind
Afbeelding van De stem van het kind

De stem van het kind

Baanbrekend boek over de invloed van het misbruikverleden van ouders op het leven van hun kinderen

€ 21,50  Omschrijving

  Verhalen van kinderen van wie de ouder misbruikt is

  Toen Hanny Lynch ontdekte dat zij ongewone patronen vertoonde in haar gedrag die te maken hebben met het trauma van haar misbruikverleden, besloot zij kinderen van misbruikte ouders te interviewen, om te kijken welk effect het - soms lang onuitgesproken - trauma had op hun leven.
  Het boek bevat de verhalen van negentien personen, onder wie broers en zussen en een moeder en een zoon.
  Daarnaast schrijft een drietal professionals over dit thema. Pep Degens, Marijke Naezer en Nelleke J. Nicolai vertellen achtereenvolgens over hechting en loyaliteit, de impact van seksuele kindermishandeling op ouderschap en het al of niet verwerkt hebben van traumatische jeugdervaringen.

  Dit boek laat zien hoe deze kinderen, te vergelijken met tweede generatie kampslachtoffers uit de oorlog, soms erg beschadigd zijn geraakt en zelf geworsteld hebben om te kunnen overleven. Sommigen van hen zijn zelf seksueel misbruikt, zoals patronen zich vaak herhalen. Anderen zijn er zonder al te veel kleerscheuren doorheen gerold. Maar in alle opgetekende verhalen staat te lezen dat het kind, soms onbewust, is belast door het verleden van zijn/haar ouder.

  De schrijfster hoopt dat deze verhalen andere ‘kinderen’, ouders, opvoeders en hulpverleners kunnen helpen om nog meer inzicht te krijgen in de complexe situaties van opvoeden en opgevoed worden na seksueel misbruik.

  Formaat 145x210x21 mm
  Aantal pagina's 225
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Hanny Lynch
  Biografie

  Hanny Lynch werd in 1952 in Rotterdam geboren en groeide daar ook op.
  Sinds 1997 heeft ze een praktijk voor droomwerk. Naast het geven van consulten en cursussen over dromen organiseert ze nu ook activiteiten voor lotgenoten van seksueel misbruik. Dit na het verwerken van haar eigen incestverleden. Haar leidraad is dat iedereen kan doordringen tot zijn of haar persoonlijke wezenskern. Hanny levert geen recepten, maar wegen om tot die kern te komen.
  Zij heeft al eerder gepubliceerd. In 2011 kwam Als het hek van de dam is … over dromen en incest uit.
  Hanny is getrouwd en heeft twee zonen.
  Kijk voor meer informatie over de praktijk van Hanny Lynch, Dreamwolf, en haar activiteiten op www.hannylynch.nl

  Verschijningsdatum 25-11-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-819-1
  EAN nummer
  9789089548191
  Auteur
  Hanny Lynch