De theosofische correspondentie

De theosofische correspondentie

A.E. Waite over deze Correspondentie: “De meest memorabele, de prachtigste, de fascinerendste van alle Theosofische Correspondentie…”

€ 50,-  Omschrijving

  Tussen louis-Claude de Saint-Martin en Krichberger baron de Liebistorf

  Terwijl de meeste mensen zich bezighielden met de politieke belangen die de naties beroerden, stond Saint-Martin in correspondentie over verheven en abstracte onderwerpen, maar van belang vanwege hun invloed op de bestemming en de aard van mens, met een lid van de soevereine Raad van Bern (Kirchberger in de Biographie universelle). Hij leefde in eenzaamheid, gescheiden van zijn kennissen midden in een zee van stormachtige hartstochten en noemde zichzelf in zijn isolatie als het ware de Robinson Crusoë van de spiritualiteit.

  Baron Kirchberger von Liebisdorf, de naam van de andere briefschrijver van dit werk, was een aristocraat uit Bern in Zwitserland, lid van de Hoge Raad en van talloze permanente Regeringscommissies.

  In deze Correspondentie spreekt Saint-Martin veel minder versluierd dan in zijn boeken. Hij wil immers zijn vriend alle uitleg en verklaring geven waarom deze vraagt. Ook in geschiedkundig opzicht interessant want er treden nu zeer bekende figuren ten tonele die toen in deze correspondentie op hun beginnende waarde werden besproken, zoals Eckartshausen.

  Detheosofischecorrespondentie_Inkijk.pdf

  Formaat 160x240 mm
  Aantal pagina's 252
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Louis-Claude de Saint-Martin
  Biografie
  Verschijningsdatum 26-10-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-474-6
  EAN nummer
  9789463654746
  Auteur
  Louis-Claude de Saint-Martin