De Trouwbelofte
Afbeelding van De Trouwbelofte
Afbeelding van De Trouwbelofte

De Trouwbelofte

In deze historische roman brengt Marion Kleuters een #metoo- geschiedenis avant la lettre op aangrijpende wijze tot leven

€ 21,50  Omschrijving

  In 2005 worden Marion Kleuters en haar man eigenaar van een huis aan de gracht in Schoonhoven. Vrijwel tegelijkertijd krijgen zij de kadastrale bewonersgeschiedenis van dit monumentale pand in handen, inclusief een aantal notariële aktes. In deze gegevens fascineert haar een affaire die zich rond 1770 in hun huis heeft afgespeeld. Met veel enthousiasme duikt ze in deze geschiedenis.

  In 1769 maakt de toenmalige bewoner, de weduwnaar Gerrit Lasonder, de naaister Anna Mankor zwanger nadat hij haar een trouwbelofte heeft gedaan. Hij laat de notaris komen, maar als zijn familie hoort van de trouwplannen, verzetten zij zich hevig tegen het voorgenomen huwelijk, met name vanwege het standsverschil.

  Hierop verbreekt Lasonder zijn trouwbelofte, maar Anna Mankor laat het er niet bij zitten. Zij spant een rechtszaak aan tegen haar voormalige verloofde, eerst bij de Schepenbank in Schoonhoven en later zelfs bij het Hof van Holland in Den Haag.

  DeTrouwbelofte_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x26 mm
  Aantal pagina's 283
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marion Kleuters
  Biografie

  Marion Kleuters ( 1953) was docent Engels. Ze schrijft gedichten in het Engels en in het Nederlands.
  Eerder (2009) is een Engelstalige roman van haar verschenen genaamd: Ute with one Foot in the Underworld onder het pseudoniem Em Kay.
  Kleuters woont met haar echtgenoot in Godevaert, het huis aan de Haven in Schoonhoven.

  Verschijningsdatum 12-10-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-382-4
  EAN nummer
  9789463653824
  Auteur
  Marion Kleuters