De witte kerk
Afbeelding van De witte kerk
Afbeelding van De witte kerk

De witte kerk

Spannende historische roman over bijzondere man met grootse bestemming die dorp Sint Pancras nieuwe glans geeft

€ 22,50  Omschrijving

  De lotgevallen van Willem Boy

  Het is het jaar 1552. Aan het einde van een lange werkdag op de akker zitten Willem en zijn vader Ary aan de oever van het Vroonermeer. De zon staat laag aan de westelijke horizon. Ze kijken stilzwijgend uit over het water en de rietlanden die het dorp Sint Pancras omringen. In de verte gloren de contouren van de stad Alkmaar. Vader wijst met zijn vinger naar de lucht die de hele dag stralend blauw is geweest. Wolkenpartijen pakken zich nu samen, noodweer is op komst.
  Willem Boy, geboren als een eenvoudige boerenzoon, krijgt op jonge leeftijd bij de put van het Karmelietenklooster in Oudorp te horen dat hij niet zo maar een boerenzoon is, maar een bijzondere jongen met een grootse bestemming die het nietige dorp Sint Pancras nieuwe glans zal geven.

  Heden en verleden lopen in elkaar over als de student Ada Booij op het spoor komt van de lotgevallen van haar voorvader Willem. Haar zoektocht brengt haar naar plaatsen met een mythische betekenis in het verleden van West-Friesland.
  Welke rol speelt de Witte Kerk in Sint Pancras in deze geschiedenis?

  DeWitteKerk_Inkijk.pdf

  Formaat 170x240 mm
  Aantal pagina's 222
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Leo Zonneveld
  Biografie

  Leo Zonneveld (1954) is getrouwd en vader van twee dochters; hij is woonachtig in Sint Pancras, Noord-Holland. Na het afronden van zijn studie Wiskunde is hij gedurende meer dan 40 jaar werkzaam geweest binnen de IT-sector en als docent Wiskunde en NT2.
  Schrijven, lezen, lesgeven, reizen en sport zijn zijn belangrijkste liefhebberijen.

  Terugkijkend op de romans en verhalen die hij heeft geschreven, speelt geschiedenis een belangrijke rol. En dan niet de recente geschiedenis, maar de geschiedenis van veel langer geleden. De oudheid en ook de middeleeuwen intrigeren hem bovenmatig.
  Een tweede aspect dat hem boeit bij het schrijven is magie en spiritualiteit. In zijn beeld is wat we de realiteit noemen maar een aftreksel van een veelomvattender werkelijkheid. In zijn verhalen gebeuren dingen die we met onze huidige zintuigen niet kunnen bevatten. De mensen van vroeger geloofden heilig in een andere werkelijkheid; veelal de wereld der goden genoemd. Buiten de mens zijn er machten en krachten die het lot en het leven van mensen bepalen. Is de mens werkelijk vrij om zijn of haar eigen keuzes te maken?
  Tenslotte is schrijven voor hem het ontsnappen aan de huidige werkelijkheid en het creëren van een andere werkelijkheid die een ander perspectief op onze toekomst geeft.
  Deze visie deelt hij met zijn grote voorbeeld: J.R.R. Tolkien.


  .

  Verschijningsdatum 08-06-2024

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-652-8
  EAN nummer
  9789463656528
  Auteur
  Leo Zonneveld