De Zon, de Maan en de Rivier
Afbeelding van De Zon, de Maan en de Rivier
Afbeelding van De Zon, de Maan en de Rivier

De Zon, de Maan en de Rivier

Verhaal vol moed en levenskracht over achtbaan van emoties

€ 19,95  Omschrijving

  Over Liefde, Leven en Dood

  Het valt Nynke op dat haar man Berend de laatste tijd steeds snel vermoeid is. Zo kent ze hem niet en ze maakt zich zorgen. Niet zonder reden, want Berend wordt na een bezoek aan de huisarts meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. En daar krijgt hij het slechte nieuws.

  Elkaar aankijken, alsof de wereld op het punt staat te vergaan en je elkaar nog even iets kunt zeggen, of juist niets weet te zeggen, omdat het te veel is, te erg, te verward, we te bang zijn. Ja, dat zeker: te bang. Geen woorden. Alsjeblieft geen woorden. Het is alleen maar goed om elkaar aan te kijken, alsof we elkaar voor de eerste keer zien. De zo met elkaar vertrouwde lichamen te laten spreken, elkaar aan te raken, vast te houden waar je maar kunt.

  In dit boek vertelt Nieske Poortstra (Nynke) over de achtbaan waarin hun leven vanaf dat moment terechtkomt. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Soms op het randje van de dood, dan weer periodes van herstel en intens genieten. De verbondenheid is groter dan ooit. Gevoelens van angst, verdriet, verwarring, boosheid en blijdschap wisselen elkaar af. Uiteindelijk komt het onvermijdelijke.
  Met haar verhaal geeft ze een bijzonder, heel open, kijkje in haar gevoelswereld. Daarmee brengt ze haar verhaal heel dichtbij.
  Inspirerend is de kracht, moed en levenskunst waarmee het verhaal is geschreven.

  Formaat 145x210x21 mm
  Aantal pagina's 229
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Nieske Poortstra
  Biografie

  Nieske Poortstra is geboren in 1963 in Arum, op 7-jarige leeftijd verhuisd naar Witmarsum, waar ze is opgegroeid, en is blijven wonen tot haar 21ste. Zij ging naar de Pedagogische Academie in Sneek, en daarna verhuisde ze naar Lelystad, waar haar vriend woonde. Zij vond daar een baan in het onderwijs, maar merkte al snel, dat ze andere ambities had: mensen daadwerkelijk helpen in hun gezin. Ze heeft toen de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening gedaan in Zwolle, werk gevonden in die branch en er nooit spijt van gehad.
  Zes jaar geleden is zij met man en zoon verhuisd naar Harderwijk, waar haar man Theo enige jaren geleden is overleden. Zij woont nu samen met haar zoon Wietse.

  Verschijningsdatum 03-07-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-767-5
  EAN nummer
  9789089547675
  Auteur
  Nieske Poortstra