De zon in de regen
Afbeelding van De zon in de regen
Afbeelding van De zon in de regen

De zon in de regen

Diepgravend boek over zwangerschap na seksuele kindermishandeling en de ontwikkeling van de hulpverlening vanaf de jaren zestig op dit gebied

€ 24,50  Omschrijving

  Over leven na zwangerschap door seksuele kindermishandeling

  Dit indringende boek laat zien hoe het eraan toeging in de jaren zestig en zeventig, maar ook wat er sindsdien veranderd is en wat er helaas hetzelfde is gebleven. Na het lezen realiseerde ik me eens te meer hoe weinig mensen ook nu nog iets weten over dit pijnlijke onderdeel van misbruik: verkracht zijn door je eigen vader, zwanger zijn van diezelfde vader, een kind krijgen en gescheiden worden van dit kind. En iedereen in de familie weet ervan, maar niemand is bij machte er iets aan te doen!
  Karin Bloemen

  Dat seksueel geweld voorkomt, kan vandaag de dag niemand meer ontkennen, al blijft het een lastig onderwerp om over te praten. Dat je door seksueel geweld ook zwanger kunt worden, is voor veel mensen minder bekend. Terwijl uit onderzoek blijkt dat een op de honderd vrouwen in Nederland ooit zwanger is geweest als gevolg van seksueel geweld. Willie is één van deze vrouwen. Zij beviel eind jaren zestig, begin jaren zeventig van twee kinderen als gevolg van seksueel misbruik door haar vader. Dit boek belicht verschillende kanten van haar verhaal en doorbreekt de cirkel van het zwijgen over dit onderwerp.
  Tijdens het schrijven van dit boek had Anoushka Boet een brede doelgroep in gedachten. Het boek is interessant voor zowel vrouwen met een eigen ervaring met zwangerschap als gevolg van seksueel misbruik, als beleidmakers en onderzoekers naar de geschiedenis van (zwangerschappen door) geweld in afhankelijkheidsrelaties, als professionals die deze vrouwen tegenkomen tijdens hun werk, bijvoorbeeld verloskundigen, kraamverzorgsters, huisartsen, abortusartsen, verpleegkundigen en hulpverleners die werken met thema’s als jong moeder worden, seksueel misbruik, zwangerschap, abortus en/of afstand doen van kinderen.
  Door de geschiedenis van Willie en haar ouders te onderzoeken, geeft dit boek een stem aan verschillende thema’s waar anders geen aandacht voor is. Aan een geschiedenis van een gezin in de knel, aan een geschiedenis van zwangerschappen door seksuele kindermishandeling en aan hoe de hulpverlening zich ontwikkelde vanaf de jaren zestig als het gaat om deze problematieken. Daarnaast biedt het boek handvatten voor nu om vrouwen in eenzelfde positie als Willie te begeleiden.

  Een diepgravend, waardevol, wezenlijk boek.

  Dezoninderegen_Inkijk.pdf

  Formaat 170x230 mm
  Aantal pagina's 315
  Levertijd 2 werkdagen
  AuteurAnoushka Boet
  Biografie

  Anoushka Boet is historica en coach. De rode draad in haar werk is haar drive een stem te geven aan taboeonderwerpen als (zwangerschap door) seksuele kindermishandeling. In 2019 besluit ze te stoppen als trainer en coach bij het team Aanpak huiselijk en seksueel geweld van Movisie. Het is tijd om haar jarenlange wens in praktijk te brengen: het schrijven van een historische biografie over zwangerschappen ten gevolge van seksueel geweld. Naast het schrijven heeft ze een eigen coachpraktijk AB-Coacht waar ze professionals supervisie geeft en coacht, met als aandachtspunt: “Hoe blijf je sterk aan het werk?!”

  Verschijningsdatum 02-06-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-543-9
  EAN nummer
  9789463655439
  Auteur
  Anoushka Boet