Dichter bij verwondering
Afbeelding van Dichter bij verwondering
Afbeelding van Dichter bij verwondering

Dichter bij verwondering

Beeldende poêzie over ultieme schoonheid die steeds weer aanzet tot verwondering

€ 17,50  Omschrijving

  Schrijven is zuurstof
  doorgegeven aan lezers,
  zuurstof,
  die eerst zelf,
  al schrijvende,
  is gewonnen.

  Verwondering is het verbindende woord in deze bundel. Dichter Egbert Rietveld verwonderde zich al vanaf zijn vroege jeugd. Hoe mooi tekende de vrieskou buiten prachtige ijsbloemen op de binnenkant van de ramen in huis. Soms leken het ook ragfijne veren. Later was er de verwondering over verre lichten aan de donkere hemel. En nog later over nog zoveel meer dingen.

  Rietveld bezingt hervonden liefde en geluk, verkent in woorden de diepten en inzichten van zijn bestaan. Voor het hart, het aangezicht van de Eeuwige, laat hij zich zien, in taal zijn hart spreken, zingen over het kostbare geschenk dat leven in verbondenheid hem schenkt.
  Uit het amalgaam van verwondering en spiritualiteit komt dat ene, bijzondere elixer tevoorschijn: dankbaarheid en diepe vreugde om het leven dat hem is gegeven.

  In zijn vorige bundel, Dichter van leegte, keerde Egbert Rietveld naar binnen, in een universeel gevoel van rouw en troost. Met deze bundel reikt hij naar buiten, naar de ultieme schoonheid die steeds weer aanzet tot verwondering.

  Dichterbijverwondering_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 128
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Egbert Rietveld
  Biografie

  Egbert Rietveld (1956) studeerde theologie in Brussel en Leiden. Was predikant in de gemeenten Heinkenszand, Brielle, en de gemeenten Nisse-Hoedekenskerke-Abtskerke en interim predikant in de streekgemeente Schouwen aan Zee.
  Vanuit zijn betrokkenheid bij Israël, en de Joodse traditie, was hij in 1999 initiatiefnemer voor behoud en herbestemming van de Brielse voormalige synagoge. In die jaren stond hij ook aan de wieg van het ontstaan van een Vrijheidsbos langs de Brielse Maas. Tussen 500 geplante bomen, door scholen, bedrijven en particulieren, staan tientallen gedichten rondom vrijheid, en het gebrek daaraan. De meesten zijn gemaakt door kinderen van groep 7 en 8 van diverse basisscholen.

  Poëzie is een rode draad in zijn leven. Zowel het lezen daarvan uit de rijke traditie, als ook het zelf schrijven.

  Verschijningsdatum 21-04-2024

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-632-0
  EAN nummer
  9789463656320
  Auteur
  Egbert Rietveld