Dit is de weg naar Rome
Afbeelding van Dit is de weg naar Rome
Afbeelding van Dit is de weg naar Rome

Dit is de weg naar Rome

Boeiend spiritueel reisverhaal over voettocht naar Rome.

€ 22,50  Omschrijving

  Samen met zijn vrouw besluit Ruud Bruggeman in februari 2008 om naar Rome te gaan. Vliegtuig, trein en auto vallen al snel af. Spontaan wordt dan het idee geboren om te voet te gaan, een tocht van 2300 kilometer. Bruggeman heeft al eens eerder een pelgrimstocht gemaakt, naar Santiago de Compostela.

  Het werd een terugblik en vooruitblik in zijn leven, een spirituele zoektocht. Tijdens deze pelgrimsreis naar Rome zet hij de tocht naar binnen voort, zonder zijn ogen te sluiten voor wat er buiten allemaal gebeurt. Het levert een bijzonder boeiend reisverhaal op, vloeiend geschreven, met oog voor de veelkleurige, gekke en ontroerende details van alles wat er onderweg langs komt. In cursieve terzijdes maakt hij zijn lezer deelgenoot van de innerlijke obstakels en hindernissen die je op zo’n tocht onvermijdelijk tegenkomt, maar vooral ook van bijzondere ervaringen en spirituele inzichten die onder zulk lopend pelgrimeren kunnen ontstaan.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's258 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurRuud Bruggeman
  Korte levensbeschrijving

  Ruud Bruggeman (68) heeft gewerkt als secretaris bij verschillende adviescolleges van de rijksoverheid. Tijdens zijn werkende bestaan is hij al begonnen met een yogalerarenopleiding, vooral door zijn interesse in de yogafilosofie, en heeft ook yogales gegeven. Vanaf 1983 heeft hij zich steeds verder verdiept in zen-meditatiebeoefening en volgde boeddhistische verdiepingsretraites.

  Van huis uit heeft hij een avontuurlijke aanleg meegekregen. In 1998 heeft hij, vanaf zijn huis in Zoetermeer, de pelgrimstocht naar Santiago gemaakt en had meteen de smaak van het maken van voettochten te pakken. Daarna is hij de E9 gaan lopen, het Europese Kustpad, een Lange Afstands Wandelpad, dat loopt van af de Russische grens in Estland langs de kust van Europa tot in Bretagne, in stukken van telkens een maand lopen.

  Ruud Bruggeman is getrouwd met Gerda en heeft vier kinderen en zes kleinkinderen.

  Verschijningsdatum2010-10-24

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-250-2
  EAN nummer
  9789089542502
  Auteur
  Ruud Bruggeman