Donkerblonde dochter
Afbeelding van Donkerblonde dochter
Afbeelding van Donkerblonde dochter

Donkerblonde dochter

In haar laatste levensjaar schreef Pauline van der Lans een rijke, sfeervolle roman, waarin ze haar eigen levensverhaal fijnzinnig heeft verweven. Ze brengt twee sterke vrouwen met Indische wortels tot leven

€ 21,50  Omschrijving

  “Ik zie het meer zo: er is een familiepatroon waar ik nu eenmaal deel van uitmaak. Maar ik moet ervoor zorgen dat ik eruit kan stappen als ik dat wil en dat ik dan even buitenstaander kan zijn. Ik wil er best onderdeel van zijn, maar ik wil er niet door overweldigd worden. Ik moet mijn eigen beslissingen nemen en ik moet de dingen op mijn manier doen.”

  Heleen en Bijou groeien op in Den Haag en worden vriendinnen in Zutphen tijdens hun studie. Samen en op hun eigen manier proberen ze hun leven vorm en kleur te geven in een wereld waarin persoonlijke en collectieve trauma’s generaties lang doorwerken, maar er altijd ruimte is voor liefde, kunst, schoonheid en humor.
  In haar laatste levensjaar schreef Pauline van der Lans een rijke, sfeervolle roman, waarin ze haar eigen levensverhaal fijnzinnig heeft verweven. Ze brengt twee sterke vrouwen met Indische wortels tot leven en neemt de lezer mee in haar kritische en originele reflecties op thema’s als gender en etniciteit. In haar beeldende stijl schildert ze prachtige sfeerimpressies van de plaatsen en tijden waarin ook haar eigen leven zich afspeelde.

  Donkerblonde dochter_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 252
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Pauline van der Lans
  Biografie

  Pauline van der Lans (1963-2015)
  Zij schreef eerder:
  Van de wereld (2005)
  Tommie, een vlinder achter glas (2014)

  Verschijningsdatum 29-10-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-904-4
  EAN nummer
  9789089549044
  Auteur
  Pauline van der Lans