Doorstart
Afbeelding van Doorstart
Afbeelding van Doorstart

Doorstart

Meeslepende verhalen van een naoorlogse generatie Molukkers die hun weg proberen te vinden in de Nederlandse samenleving. Deugnieten, maar met een goed hart.

€ 22,50  Omschrijving

  In 1950 werd op het Molukse eiland Ambon de Vrije Republiek der Zuid-Molukken uitgeroepen, de RMS. Een groot aantal Molukkers, in dienst van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) werd met hun gezinnen overgebracht naar Nederland. Ze werden in eerste instantie opgevangen in woonoorden, de zogenaamde ‘kampen’, gelegen bij kleinere steden of dorpen. Toen duidelijk werd dat het verblijf in Nederland langer duurde, verhuisden de Molukkers naar Molukse woonconcentraties in kleinere steden. Intussen was er een nieuwe generatie Molukkers geboren die kampte met aanpassingsproblemen en die op haar eigen manier een weg zocht in de Nederlandse samenleving: de generatie van njong gogos…

  Servaas Maturbongs was een van hen en hij schreef er een boek over, Njong Gogos, dat in 2009 verscheen. Openhartig en vlot vertelde hij de avonturen van jongeren van zijn generatie. Zijn boek was al snel uitverkocht en werd heel goed ontvangen. Het wordt nu opnieuw uitgebracht, aangevuld met nieuwe verhalen. Servaas maakte een doorstart op meerdere terreinen, vandaar dat het de titel Doorstart kreeg.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's279
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurServaas Maturbongs
  Korte levensbeschrijving
  Verschijningsdatum2013-09-28

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-570-1
  EAN nummer
  9789089545701
  Auteur
  Servaas Maturbongs