Drie volle manen
Afbeelding van Drie volle manen
Afbeelding van Drie volle manen

Drie volle manen

Een prachtige en tegelijk tragische ode aan de liefde

€ 19,50  Omschrijving

  Tijdens een lezing ontmoet gebarentaaldeskundige Sophie Stevens de man van haar dromen: Denis van Liem, een hoogleraar die net het bejubelde eerste deel van zijn geschiedenis van de Arabische astronomie heeft gepubliceerd en een spectaculaire historische ontdekking op het spoor is. Hij heeft namelijk een dertiende-eeuws Arabisch manuscript gevonden waarin een heliocentrisch wereldbeeld uiteengezet wordt, eeuwen vóór Copernicus. Als ze hem na afloop van zijn praatje enkele slimme vragen stelt, blijkt ook bij hem de vonk over te slaan.

  Er ontspint zich een idylle die niet helemaal over rozen gaat, want Denis blijkt getrouwd te zijn en geen driehoeksrelatie te willen aangaan. Hij blijft Sophies hoop echter voeden door te laten weten dat hij haar mist, een schuldig verlangen heeft en niet doet wat hij het liefst zou willen doen. Sophie blijft tegen beter weten in hoop houden – tot ze een vreselijk bericht krijgt.


  Een prachtige en tegelijk tragische ode aan de liefde.

  Drievollemanen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x24 mm
  Aantal pagina's 259
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marjolein Degenaar
  Biografie

  Marjolein Degenaar is geboren in Rotterdam en woont aan de oever van de Maas. Ze behaalde haar propedeuses biologie en psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en promoveerde in de wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze diverse aanstellingen had. Ze heeft gepubliceerd op wetenschappelijk, journalistiek en educatief gebied. Momenteel doceert ze biologie en filosofie op het Erasmiaans Gymnasium. Ze heeft grote belangstelling voor kunsten en wetenschappen en houdt van de natuur.
  Marjolein heeft een poëzierubriek in het tijdschrift Amphora. Ze laat zich voor haar gedichten inspireren door wat ze om zich heen ziet. Marjolein geeft lezingen in binnen- en buitenland en draagt gedichten voor op diverse podia, zoals de Jacobustuin en de Poetsclub in Café de Schouw. Drie volle manen is haar eerste roman: een moderne vorm van een briefroman met een snuif Arabische wetenschapsgeschiedenis.

  Verschijningsdatum 17-12-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-293-3
  EAN nummer
  9789463652933
  Auteur
  Marjolein Degenaar