Dwaalgast
Afbeelding van Dwaalgast
Afbeelding van Dwaalgast

Dwaalgast

Een fascinerend verhaal over een docent in Zambia die alles verliest en via bijzondere helingsrituelen genezing vindt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen

€ 22,50  Omschrijving

  Sophie is antropologe en emigreert naar Zambia voor haar droombaan als universitair docent. Ze heeft precies wat ze wil: interessant werk, een groot huis in een mooie omgeving in een land en cultuur waar ze zich thuis voelt. Totdat ze Alick tegenkomt.
  Ze voelt aan dat hij niet goed voor haar is. Maar heen en weer geslingerd tussen verliefdheid, verlangen naar genegenheid en twijfels, is ze niet in staat los te komen van Alick, die haar bedreigt en chanteert. Door een serie inbraken in haar huis, zonder een spoor van braak, een mysterieuze ziekte, ernstige slechtziendheid en verlies van geld vreest ze gek te worden. Op haar werk lopen de spanningen hoog op. Ze verliest haar baan en haar huis en kan moeilijk weer aan de slag komen. Zonder reden verbreken vrienden hun band met haar, zelfs haar hartsvriendin Tessa keert zich van haar af. Er wordt gesuggereerd dat er hekserij in het spel is. Sophie wuift dit weg, ervan overtuigd dat dit niet bestaat, hoewel de Zambiaanse samenleving hiervan doorspekt is.
  Alles heeft ze verloren: ze is zichzelf kwijtgeraakt, de hoop en het vertrouwen in een toekomst. Ze geeft zich over aan mysterieuze rituelen. Bestaat hekserij dan toch?

  Een fascinerend verhaal, dat extra indruk maakt omdat het op ware gebeurtenissen en ervaringen berust.

  Dwaalgast_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x26 mm
  Aantal pagina's 287
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Thera Rasing
  Biografie

  Thera Rasing is cultureel antropoloog, gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze woonde ruim twintig jaar in Zambia, waar ze werkte als universitair docent, onderzoeker en consulent voor diverse internationale ontwikkelingsorganisaties. Eerder publiceerde ze drie wetenschappelijke boeken en veel artikelen in wetenschappelijke tijdschriften. Ook publiceerde ze drie gedichten in de gedichtenbundel Afrika en Afrika, en een column in De Taalzaal columnbundel van Sevenart. Dwaalgast is haar eerste roman.

  Verschijningsdatum 15-08-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-360-2
  EAN nummer
  9789463653602
  Auteur
  Thera Rasing