Een fatale rol
Afbeelding van Een fatale rol
Afbeelding van Een fatale rol

Een fatale rol

Aansprekende misdaadroman over bijzondere erfenis van Friese notaris Detmar

€ 22,50



  Omschrijving

  Alfred Brouillard is al over de tachtig. Op een familiereünie vertelt hij tot ieders verbazing over het testament van zijn zus Gryt. Zij wil niet haar eigen generatie, maar die daaronder benoemen tot erfgenamen en de familieleden van haar spoorloos verdwenen echtgenoot onterven. Het geeft de familie de kans met haar over dit besluit te praten en haar misschien op andere gedachten te brengen. Gryt heeft de laatste jaren nog nooit zoveel bezoek gehad als na deze bijeenkomst. Maar dan komt ze onder verdachte omstandigheden om het leven. De verdenking gaat al snel naar één van de familieleden, maar die is niet de enige die heel wat uit heeft te leggen.
  Wat de hebzucht sterk aanwakkert is het feit dat in haar testament gesproken wordt over tekeningen, gewikkeld in een rol, die gevonden zijn in het landhuis van Gryt. De tekeningen zijn misschien heel veel waard.

  Het verhaal speelt in de huidige tijd, zelfs enkele jaren in de toekomst en het klimaat komt er ook in voor, evenals de geschiedenis van een hugenotenfamilie die, na de vlucht in 1685 uit het Frankrijk van Lodewijk XIV, is neergestreken in de Republiek der Nederlanden.

  Een razend spannende misdaadroman, met interessante ontwikkelingen en een verrassend einde.

  Eenfatalerol_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 262
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Louis A. Detmar
  Biografie

  Louis A. Detmar ( 1948) was 40 jaar werkzaam in het notariaat waarvan 33 jaar als notaris. De boedelpraktijk had zijn grote interesse, het afwikkelen van nalatenschappen. Veel aspecten van de menselijke conditie komen dan naar voren. Na zijn pensionering heeft hij zijn hobby's verder uitgediept, kunst, geschiedenis en literatuur. Deze thema's, plus notariële ervaring, spanning en humor komen samen in zijn boek Een fatale rol.

  Verschijningsdatum 31-08-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-566-8
  EAN nummer
  9789463655668
  Auteur
  Louis A. Detmar