Een halve man
Afbeelding van Een halve man
Afbeelding van Een halve man

Een halve man

Aansprekende bewustwordingsweg van man die op zoek naar vrijheid inzicht krijgt in patronen en leert van zichzelf te houden

€ 19,50  Omschrijving

  Ogenschijnlijk heeft de Zwolse advocaat Arend Terpstra zijn leven goed op orde. Maar dan raakt hij, onverwacht en onvermijdelijk, alles wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd kwijt: zijn werk, de vrouw die hij adoreert en zijn huis. Langs een weg van seks, drugs en rock-’n-roll gaat hij op zoek naar vrijheid en liefde voor zichzelf. Met hulp van een wijze vriend krijgt hij inzicht in zijn patronen en leert hij van zichzelf te houden. Daarbij komt hij tot de ontdekking dat zijn leven op drijfzand was gebaseerd omdat hij vooral zocht naar dingen die buiten hem lagen.
  Het verhaal geeft een portret van een man die door groot lijden gaat, maar bereid is om steeds te kijken naar zijn eigen aandeel in wat hem overkomt. Op zoek naar God maakt hij kennis met onder andere tantra, sjamanistische rituelen, bewustzijnsverruimende medicijnen, meditatie en non-dualiteit.
  De roman beschrijft een 'werdegang' met klassieke thema’s: de balans tussen overgave en verantwoordelijkheid nemen, overvloed en tekort, liefde en angst, trouw en verraad, schaamte, vriendschap en vervulling. Een boek voor iedereen met een vaag onbehagen over de kwaliteit van een leven dat vooral materieel is en gericht op meer in plaats van beter.
  Erik van Zadelhof heeft met dit romandebuut een origineel boek geschreven, dat voortdurend wisselt tussen hogere dimensies en alledaagse trivialiteit.

  Eenhalveman_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x25 mm
  Aantal pagina's 271
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Erik van Zadelhof
  Biografie

  Erik van Zadelhof (Den Haag, 1958) is jurist, werkte zijn hele leven (in commerciële posities) in de advocatuur. Hij schreef talloze (marketing)publicaties, artikelen, columns en was oprichter en eindredacteur van een tijdschrift voor ondernemingsbestuur. Een halve man is zijn romandebuut.

  Verschijningsdatum 01-04-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-213-1
  EAN nummer
  9789463652131
  Auteur
  Erik van Zadelhof