Een huid van rijstpapier
Afbeelding van Een huid van rijstpapier
Afbeelding van Een huid van rijstpapier

Een huid van rijstpapier

Aangrijpend, ontroerend en inspirerend boek over het leven met een chronisch ziek kind.

€ 22,50  Omschrijving

  Yves’ verhaal, verteld door zijn moeder, is levensecht, eerlijk en oprecht en zal u als lezer kippenvel bezorgen. Voor de zorgverlener is het boek absoluut reflecterend. Ik weet zeker dat Yves het beste uit zijn leven haalt en dat hij samen mag spelen en opgroeien met zijn broer. De onvoorwaardelijke liefde, de moed en het optimisme van zijn ouders zijn daarbij allesbepalend geweest. Samen bewandelen zij een niet van tevoren uit te stippelen levenspad waarbij zij zelf kiezen op welke manier zij de stappen zetten. Ik hoop dat de voetafdrukken die in dit boek beschreven worden, u als lezer zullen inspireren en dat ze een voorbeeld mogen zijn voor die ouders die de zorg dragen voor een chronisch ziek kind.
  Uit het voorwoord van dokter De Roos

  Yves is geboren met SCID (Severe Combined Immune Deficiency), een ernstige afweerstoornis. Hij ondergaat een beenmergtransplantatie op de leeftijd van drie maanden waarvoor zijn grote broer Raf beenmergdonor is. Het ziekteverloop na de beenmergtransplantatie is uiterst gecompliceerd, Yves wordt chronisch ziek en uiteindelijk motorisch beperkt en slechtziend. In dit boek beschrijft zijn moeder zeven en een half jaar uit hun leven vol turbulentie, afgewisseld met rustige perioden.

  Het leven met een langdurig ziek kind heeft veel draagkracht en doorzettingsvermogen gevraagd van het gezin van Yves, Raf, Oscar en Leontien, haar relatie met haar man en met haarzelf. Maar het heeft hen ook sterker gemaakt en doen ervaren dat uit alle moeilijke situaties iets goeds te halen valt.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's272
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurLeontien Willemse
  Korte levensbeschrijving

  Leontien Willemse is 33 jaar wanneer haar jongste zoon Yves wordt geboren met een ernstige afweerstoornis. Vroeger werkte zij in de hulpverlening terwijl zij nu aan de andere zijde staat, waarbij het bijhouden van een dagboek een grote steun voor haar blijkt te zijn. Hierdoor is het boek: ‘Een huid van rijstpapier ontstaan’.

  Tijdens het hele ziekteproces leerde zij schuldgevoelens los te laten en te voelen dat alles wat op haar levenspad terechtkwam zo had moeten zijn. Haar grootste levensles: vertrouwen op je eigen gevoel en de gemaakte keuzes accepteren heeft haar sterker gemaakt en doen ervaren dat iedereen zijn/haar eigen levensles heeft, en dat de manier waarop je ermee omgaat telt.

  Verschijningsdatum2014-03-30

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-607-4
  EAN nummer
  9789089546074
  Auteur
  Leontien Willemse