Een kind met kansen
Afbeelding van Een kind met kansen
Afbeelding van Een kind met kansen

Een kind met kansen

De zoektocht van een moeder met haar meervoudig gehandicapte zoon Een aangrijpend verhaal van een betrokken en gedreven moeder die laat zien dat de zorg voor kwetsbare kinderen beter kan en moet.

€ 24,50  Omschrijving

  Op 29 december 2004 wordt alles anders. Onze zoon Jens, dan ruim zes maanden oud, blijkt een aanlegstoornis in de hersenen te hebben. In één klap verliezen we ons verleden, ons heden en onze toekomst. Ons leven wordt herschreven. Een gewoon leven is niet meer voor ons weggelegd.

  Leven met een ernstig meervoudig complex gehandicapt kind is voor een groot deel over-leven. Continu zorgen, continu vechten met instanties, continu zoeken naar begrip.

  In Een kind met kansen deelt Odet Stabel hoe het is als je leven van de ene op de andere dag zo drastisch verandert. Maar óók: hoe zielsveel je van een in wezen zo onvolmaakt wezen kunt houden. Hoe je kunt leren genieten van de kleine dingen. Ze beschrijft hoe ze, hoe zwaar het ook was en is, dit leven heeft leren leven. Hoe ze haar (unieke) weg heeft gevonden. Een weg die tevens, met minstens zoveel obstakels, naar de adoptie van haar dochter Almaz heeft geleid. Het boek is kortom een verslag van de wording van een bijzonder gezin, met als rode draad het woord aanvaarden: het vermogen het leven in al zijn facetten te omarmen. Daadwerkelijk verdriet en pijn te doorleven. Want alleen dan is het ook mogelijk geluk te voelen.

  In dit boek komen twee thema’s samen: het (leren) leven met een meervoudig complex gehandicapt kind en de lange weg van adoptie. Waar enerzijds alle hoop uit handen wordt geslagen, een toekomst wordt ontnomen, groeit anderzijds nieuwe hoop, op een andere toekomst.

  Overkoepelend thema is het gevecht van een strijdbare moeder – aanvankelijk binnen de gezondheidszorg, later in de politieke arena – voor een ‘Jenswaardig bestaan’ voor meervoudig complex gehandicapte kinderen in Nederland.


  Een aangrijpend verhaal van een betrokken en gedreven moeder die laat zien dat de zorg voor kwetsbare kinderen beter kan en moet. Omdat ieder kind een kans verdient.

  Voor reacties klik hier.


  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 392
  Levertijd Vanaf 6 november
  Auteur Odet Stabel
  Biografie

  Odet Stabel (1974) verruilde op haar 18e het Brabantse Baarle-Nassau voor studentenstad Nijmegen. Na afronding van haar studie Bedrijfwetenschappen werd ze aangenomen voor een post-doc opleiding Wetenschapsjournalistiek. Ze koos er echter voor om samen met haar man Coen een werkend bestaan in Limburg op te bouwen, waar ze sindsdien werkzaam is in diverse HR-functies binnen een chemieconcern.

  In 2004 werden ze ouders van Jens. Zes maanden na zijn geboorte kregen zij te horen dat Jens was geboren met een ernstige aanleg- en ontwikkelingsstoornis in zijn hersenen. Hun zoon bleek ernstig meervoudig complex gehandicapt.

  Al gauw greep Odet naar haar pen. Aanvankelijk om familie en vrienden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom Jens. Later om bekenden te betrekken bij de vervulling van haar en Coens niet aflatende kinderwens.

  In 2010 werden Coen en Odet (adoptie)ouders van Almaz. In de aanloop van de wetswijzigingen in de zorg, besloot Odet om haar schrijfsels publiek te maken. Ze opende medio 2013 het weblog Alles blijft anders en werd actief op Twitter. Het bleek voor haar dé manier om het politieke proces te beïnvloeden. Ze nam deel aan een hoorzitting in de Tweede Kamer, had gesprekken met Eerste en Tweede Kamerleden, met de Staatssecretaris en de Directie van het Ministerie van VWS. Mede dankzij de inbreng van het o.a. door haar opgerichte netwerk #oudersvoorgoedezorg werd de nieuwe Wet Langdurige Zorg op belangrijke punten aangepast. Alles met het doel om ‘Jenswaardige zorg’ voor alle meervoudig complex gehandicapten in Nederland beleidsmatig te borgen.

  Odets verhaal verscheen in diverse regionale en landelijke kranten en zij schreef een opiniestuk voor de Volkskrant. Ook werd ze over de Wet Langdurige Zorg geïnterviewd op Radio 1. Een aantal van Odets adoptieblogs werd gepubliceerd in ‘Duet’, het kwartaalblad van Stichting Afrika. Verder blogt ze voor Per Saldo, belangenvereniging voor Persoonsgebonden Budgethouders.

  Verschijningsdatum 06-11-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-813-9
  EAN nummer
  9789089548139
  Auteur
  Odet Stabel