Een kind zonder schaduw
Afbeelding van Een kind zonder schaduw
Afbeelding van Een kind zonder schaduw

Een kind zonder schaduw

Inspirerend boek over de weg naar herstel na een verwoestende jeugd vol angst, schaamte en eenzaamheid door misbruik, geweld en manipulatie

€ 18,95  Omschrijving

  Na de geboorte van mijn zoon eind 2014 zakte ik als een kaartenhuis in elkaar. Ik was op. Dat waarvoor ik eindeloos van jongs af aan gestreden had, een normaal en gelukkig bestaan, was met zijn komst compleet. Hoewel dit een tijd van gelukzaligheid zou moeten zijn, liep dit voor mij anders. Het was alsof het beest dat vroegkinderlijke traumatisering heet dit moment geduldig had afgewacht. Het golfde en kolkte als een stortvloed over me heen.

  In 2015 kreeg ik de diagnose Complexe Posttraumatische Stress. In de klinische materie stond keurig beschreven wat er allemaal afwijkend was aan mij, maar ook in confronterende zin wat daar de onherroepelijke oorzaak van was.

  De diagnose CPTSS bracht fundamentele gewaarwordingen: ik had dit niet zelf veroorzaakt en ik had hier niet om gevraagd. Misschien nog wel het belangrijkst: er was niks mis met míj. Er was iets ernstig mis met het huis en de mensen waar ik was grootgebracht. Al mijn dagelijkse interne worstelingen waren ineens volkomen verklaarbaar en een logisch gevolg van een jeugd gekenmerkt door angst, schaamte en eenzaamheid. Van misbruik, geweld en manipulatie.

  Mijn wereld stond op zijn kop. De vragen stapelden zich op en er strekte zich een lange weg aan herstel voor me uit. In dit boek vertel ik over mijn verleden en mijn ingewikkelde doch vastberaden missie naar een beter leven. Maar ik heb dit boek zeker niet voor mijzelf geschreven:

  Ik schreef dit voor jou. Jij die je herkent in mijn verhaal. Jij die nog lijdt onder de gevolgen van een leven waar je niet om gevraagd hebt. Jij die na tien keer vallen een elfde keer opstaat. Je bent niet alleen. Dit is voor jou.

  Eenkindzonderschaduw_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x17 mm
  Aantal pagina's 176
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Nikki Postma
  Biografie

  Geboren en getogen in Amsterdam leerde ze al vroeg hoe meedogenloos het leven kan zijn. Opgroeiend in een huis vol geweld, manipulatie en verwaarlozing werd vanaf jongs af aan gebouwd aan wat eind 2015 Complexe Posttraumatische Stress zou gaan heten. Een diagnose die alles zoals ze dat kende op losse schroeven zou zetten.
  Veel van de terloopse levenservaringen zouden echter ook dienstdoen op andere terreinen, zoals de 10+ jaar ervaring in het basisonderwijs als leerkracht. Het vormde een onuitgesproken verbond met kinderen die in minder dan ideale omstandigheden opgroeien.
  Over slachtofferschap wil ze niets weten. "Het is mij overkomen en ik leef elke dag met de gevolgen, maar het definieert mij niet. Ik ben veel meer dan CPTSS. Ik ben moeder, vrouw, vriendin, professional en altijd in de weer. Er is meer dan waar je vandaan komt."
  Met dit boek hoopt ze een handreiking te doen aan diegene die zich herkent in haar verhaal. Een bemoediging om uit de verstikkende greep van trauma los te komen.

  Verschijningsdatum 07-09-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-160-8
  EAN nummer
  9789463651608
  Auteur
  Nikki Postma