Een piepklein vogeltje
Afbeelding van Een piepklein vogeltje
Afbeelding van Een piepklein vogeltje

Een piepklein vogeltje

Spannende roman over mysterieuze mishandelingszaken die verband houden met een ver verleden

€ 22,50  Omschrijving

  In april 2002 wordt een Brabantse vrouw in haar huis overvallen en ernstig mishandeld. Het onderzoek van Gerda Goedegebuure (net van de politieacademie) en haar collega’s loopt vast en de zaak belandt op de stapel Onopgeloste misdrijven.
  In februari 2003 raakt een senator van de Socialistische Partij zwaargewond als hij na een bezoek aan het casino huiswaarts keert. De Haagse politie neemt de zaak hoog op maar slaagt er niet in de dader te vinden.
  In juli 2003 wordt een nieuwe burgemeester geïnstalleerd in de Drentse gemeente Vosbergen. De dag na de feestelijkheden wordt zij in bewusteloze toestand en met ernstig letsel in haar tuin gevonden. Ondanks uitvoerig politieonderzoek eindigt ook deze zaak in een mislukking.
  In 2012 bezoekt Gerda (inmiddels politie-inspecteur) een tweedaags symposium over moderne opsporingsmethoden. Een van de sprekers nodigt de aanwezigen uit om een onopgeloste zaak naar voren te brengen en Gerda doet verslag van haar eerste casus. De volgende ochtend bij het ontbijt schuift een collega aan met een opmerkelijk verhaal over een mogelijk vergelijkbaar misdrijf.

  Dat wordt het begin van een omvangrijk onderzoek dat de carrière van Gerda op een beslissende wijze zal beïnvloeden.

  Eenpiepkleinvogeltje_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 301
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Wim Bender
  Biografie

  Wim Bender werkte als onderwijspsycholoog bij de Medische Faculteit (RUG). Hij gaf docenttrainingen en publiceerde over vernieuwingen in het oncologie-onderwijs en over toetsing.
  Sinds zijn pensionering zet hij filmpjes over vogeltjes op zijn YouTube-kanaal en op zijn website. Hij schreef een kleine satire over het universitair onderwijs, een toneelstuk over wandelen, een musical (i.s.m. componist Mark de Vries) over ambities en een Feestboek over Vijftig jaar Abdijconcerten Aduard.
  Verder was hij redacteur van de Uijlenspieghel (kwartaalblad van het Nederlands Hoornisten Genootschap), en cameraman en marionettenspeler bij de animatiefilm RIF (Gouden Kalf 2008).

  Verschijningsdatum 09-01-2024

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-609-2
  EAN nummer
  9789463656092
  Auteur
  Wim Bender