Een zelfstandig geluid
Afbeelding van Een zelfstandig geluid
Afbeelding van Een zelfstandig geluid

Een zelfstandig geluid

Kroniek van tien jaar discussie over werk en zekerheid in het algemeen en over zzp in het bijzonder

€ 19,90  Omschrijving

  Tien jaar opkomen voor zzp’ers

  Nederland weet zich niet goed raad met zijn zelfstandigen zonder personeel. Zijn die ruim een miljoen zzp’ers nou een waardevolle toevoeging aan maatschappij en economie, of ondermijnen ze het sociale stelsel en de overheidsfinanciën?

  ZZP-expert Pierre Spaninks ziet hen als ondernemers. Die moet je niet in een keurslijf dwingen, die moet je de ruimte geven. Dan kunnen ze mooie dingen doen voor hun klanten én hun eigen broek ophouden.
  Vanuit die visie volgde hij jarenlang het debat zoals dat wordt gevoerd in Den Haag en in de media. Nu gaat hij met pensioen - tot verdriet van zijn volgers en tot opluchting van de ‘vakbonders’ en de ‘politiekers’ die hij zo graag over de hekel haalde.

  Pierre Spaninks neemt afscheid met deze keuze uit de honderden stukken die hij als ZZP-expert heeft geschreven. Samen vormen ze een kroniek van tien jaar discussie over werk en zekerheid in het algemeen en over zzp in het bijzonder.


  EenzelfstandiggeluidBinnenwerkINK.pdf

  Formaat 145x210x20 mm
  Aantal pagina's 220
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Pierre Spaninks

  Biografie: Pierre Spaninks (*Eindhoven, 1955) studeerde Tekstwetenschap en Cognitieve Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en Public Management aan Harvard Kennedy School. Na functies aan de Universiteit van Amsterdam en bij KPMG Management Consultants, vestigde hij zich in 1996 als zelfstandig journalist en communicatieadviseur.

  Vanuit zijn nevenwerkzaamheden als belangenbehartiger van zelfstandigen ontwikkelde hij zich tot ZZP-expert. Vanaf 2015 werd hij een veelgevraagd spreker en columnist. Hij was regelmatig te horen en te zien in de media, met name bij BNR Nieuwsradio en RTL-Z.
  Sinds zijn zelfgekozen pensionering begin 2020 is hij nog voor een aantal trouwe klanten actief als tekstschrijver, redacteur en communicatieadviseur. Ook blijft hij betrokken bij de Werkvereniging
  Vanaf 2001 publiceerde Pierre Spaninks een aantal titels over leiderschap, ondernemen en management.

  Verschijningsdatum 13-04-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-222-3
  EAN nummer
  9789463652223
  Auteur
  Pierre Spaninks