Eet je bord niet leeg
Afbeelding van Eet je bord niet leeg
Afbeelding van Eet je bord niet leeg

Eet je bord niet leeg

Geen dieet om af te vallen maar verandering van leefgewoontes

€ 19,95  Omschrijving

  Waarom afvallen moeilijk is maar wel mogelijk

  Jan Mens is arts-onderzoeker en heeft zijn hele leven al moeite om op gewicht te blijven. Op zijn zeventigste fietst hij in zijn eentje naar Italië. Onderweg denkt hij na over afvallen. Speciaal vraagt hij zich af waarom het zo moeilijk is. Hij merkt dat hij in Duitsland anders eet dan in Nederland en in Italië weer anders. Het land heeft invloed op je eetgedrag en op het formaat van de bierpul. Thuisgekomen duikt hij in de literatuur en zoekt als arts en als ervaringsdeskundige naar feiten over dit onderwerp.

  Mensen die willen afvallen, wil hij niet lastigvallen met een zoveelste dieetboek. In plaats daarvan wil hij laten zien hoe onze maatschappij invloed heeft op onze eetgewoonten en op de mate waarin we bewegen. Heb je ooit een half zakje patat gegeten en de rest weggegooid? Nee, je gooit geen eten weg en zeker geen patat. Heb je ooit twee zakjes patat achter elkaar opgegeten? Nee! Oftewel: de patatbakker bepaalt hoeveel patat je per keer eet. Dit en nog meer in dit boek.

  Eetjebordnietleeg_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's103
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Jan Mens
  Biografie

  Jan Mens was op zijn 24e huisarts. In Koudekerk aan den Rijn had hij tot zijn 30e een apotheekhoudende plattelandspraktijk waarin hij ook bevallingen deed. Daarna was hij 3 jaar docent op de opleiding fysiotherapie in Leiden en 14 jaar freelance docent op een nascholingscursus voor artsen en fysiotherapeuten. Vanaf 1981 tot 2020 werkte hij in verschillende revalidatiecentra op de polikliniek: het Jan van Breemeninstituut in Amsterdam (de voorloper van Reade), het Erasmus Medisch Centrum en het Spine & Joint Centre te Rotterdam. In 2000 promoveerde hij op het proefschrift “Pregnancy-related low back pain”. Vanaf 1989 heeft hij een eigen praktijk in Leiden waarin hij patiënten ziet met gewrichtsklachten en met bekkenklachten door zwangerschap. Hij schreef bijna 200 publicaties en vijf boeken over medische onderwerpen. Sinds vier jaar verzamelt hij actief informatie over problemen die zich voordoen bij overgewicht.

  Verschijningsdatum 25-10-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-476-0
  EAN nummer
  9789463654760
  Auteur
  Jan Mens