Elfentroost
Afbeelding van Elfentroost
Afbeelding van Elfentroost

Elfentroost

Waardevol boekje vol elfentroost voor iedereen die te maken heeft met rouw

€ 17,50  Omschrijving

  Rouwverwerking in elf woorden


  In dit boek neemt schrijfster Nettie Rottier de lezer mee naar rouwland. Een land dat ze zelf maar al te goed kent, nadat in haar jeugd haar vader overleed en later haar dierbare man. In de tijd die volgde van chaos en heftig verdriet, vond ze troost in het maken van elfjes. Elfjes zijn gedichtjes met een vaste structuur van elf woorden. Kleine gedichtjes met een groot verhaal. In moeilijke tijden zijn elfjes kleine eilandjes waar je even kunt rusten. Eilandjes van herkenning, waar je je begrepen voelt en even niet alleen hoeft te zijn. Eilandjes van ontspanning, waar je even kunt lachen. Elfeneilandjes waar je je weer thuis kunt voelen.
  Aan de hand van een stappenplan en voorbeelden legt ze uit hoe je een elfje maakt en hoe dat kan helpen woorden te vinden voor het onzegbare. Een waardevol boekje vol elfentroost voor iedereen die te maken heeft met rouw.

  Elfentroost_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x13 mm
  Aantal pagina's 127
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Nettie Rottier
  Biografie

  Nettie Rottier is geboren in Capelle aan den IJssel (1965) en vanaf haar vierde jaar opgegroeid in Brussel. Toen Nettie veertien was, kreeg haar beste vriendin kanker, maar overleefde deze ernstige ziekte. Vijf jaar later kreeg haar vader een agressieve hersentumor, waaraan hij na 4 maanden overleed op 53-jarige leeftijd. Na haar opleiding aan de analistenschool verhuisde ze naar Londen, later naar Birmingham en Edingburgh. Op zoek naar haar roots is zij na 6 jaar UK in Amsterdam beland. Gaandeweg zijn er in haar leven een aantal dierbare, bijzondere mensen aan kanker overleden. Haar man kreeg de diagnose slokdarmkanker vlak voor zijn 53e verjaardag. En net zoals haar moeder was Nettie 48 jaar toen ze weduwe werd.
  Kanker en de onvermijdelijk daarmee verbonden existentiële vragen over leven en dood vormen een rode draad in haar leven. Als researchanalist heeft zij bijgedragen aan het kinderkankeronderzoek in het VUMC te Amsterdam.
  Momenteel werkt zij in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en woont ze nog steeds in Amsterdam. In de zomermaanden ontvlucht ze de drukke stad en is ze vooral te vinden in haar caravan aan de veenplassen in Maarssen, waar ze geniet van rust, natuur en beeldhouwen.

  Verschijningsdatum 30-04-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-936-5
  EAN nummer
  9789089549365
  Auteur
  Nettie Rottier