Fedde
Afbeelding van Fedde
Afbeelding van Fedde

Fedde

Aangrijpend boek over overlijden op jonge leeftijd

€ 21,50  Omschrijving

  Een leven in achttien jaar

  Toen hij klein was kon ik zijn pijn en verdriet met een kus op de zere plek en een kort wiegen op mijn schoot bij hem wegnemen, die macht had ik, maar nu, nu was mijn magie in de verste verte niet toereikend om deze pijn en dit gigantisch verdriet te bezweren. Machteloos moest ik toezien en nabij zijn, dat was al wat ik kon doen.

  Als Fedde, de zoon van Helga en Freek op zeventienjarige leeftijd te horen krijgt dat hij niet meer zal genezen van lymfeklierkanker, begint hij dingen vast te leggen. Hij wil beschrijven wie hij is en vooral, hoe het is om al op zo jonge leeftijd dood te gaan. Vaak gaat het over nabestaanden, als het over overlijden op jonge leeftijd gaat, valt hem op, maar nooit over degene zelf. En daarom wil hij zijn verhaal vertellen.
  Zijn moeder Helga laat hem in dit boek aan het woord, via zijn dagboeken en via hun ervaringen als gezin. En zij heeft ook haar eigen verdriet: ze verliest haar enige kind op zo jonge leeftijd.

  In dit boek wisselen de beide verhalen elkaar af. Door deze bijzondere vorm en door de openhartige en soepele verteltrant, schetst de schrijfster - die bewust de namen van alle betrokkenen, inclusief die van haarzelf heeft veranderd - een overtuigend en aangrijpend beeld van een inktzwarte periode in hun leven. Tegelijkertijd toont het haar levenskunst, om van de bijzondere momenten te genieten. In de precaire balans tussen gefundeerde bezorgdheid en het respecteren van Fedde’s vrijheid komen ze voor moeilijke dilemma’s te staan. Door steeds van hun zoon en niet van henzelf uit te gaan, geven ze hem hun ultieme en onvoorwaardelijke liefde, zodat hij kan zijn wie hij is.

  Fedde_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x22 mm
  Aantal pagina's 242
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Gerda Driessen-Fröberg
  Biografie

  Gerda Driessen-Fröberg (1956) is na haar Atheneum-A, via omzwervingen door het land, geschiedenis gaan studeren in Nijmegen. Daar ontmoette ze haar huidige echtgenoot. Ze zijn getrouwd in november 1991. Op 2e kerstdag werd Joppe geboren. In die tijd begon zij met schrijven. Vanaf 2000 werkt zij bij de gemeente Peel en Maas. In de loop der jaren is zij doorgegroeid tot haar huidige functie. Ze houdt zich bezig met het leren en ontwikkelen binnen haar organisatie. In deze functie is zij als een vis in het water.
  In april 2008 werd Joppe ziek en in 2009 kregen ze te horen dat hij onbehandelbaar was en onafwendbaar zou komen te overlijden. Dat gebeurde 3 januari 2010, hij was toen net 18 jaar. In 2011 werd zij zelf ernstig ziek, daarna heeft zij in 2012 het schrijven weer opgepakt. Joppe wilde dat zijn verhaal verteld zou worden, zij wilde dat voor hem waar maken.


  Verschijningsdatum 07-05-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-950-1
  EAN nummer
  9789089549501
  Auteur
  Gerda Driessen-Fröberg