Friese vorsten
Afbeelding van Friese vorsten
Afbeelding van Friese vorsten

Friese vorsten

Herwaardering van de geschiedenis der Friese vorsten in deskundig gedocumenteerd, aansprekend verhaal

€ 19,95  Omschrijving

  Friesland had het eerste vorstenhuis in Nederland. Het verhaal daarover is eeuwenlang door barden bezongen en in volksverhalen verteld.

  Met de afzetting van Radboud II in 775 kwam het koninkrijk Friesland na 342 jaar ten einde. Als troostprijs hebben de bewoners van de Lage Landen boven de grote rivieren zich nog een paar eeuwen Friezen mogen noemen (de Nederlandse kerk in Rome heet nog altijd de Friezenkerk!).

  Totdat Holland ook die faam van ze wegnam en Friesland reduceerde tot een provincie van schaatsen en babyvoeding. Als klap op de vuurpijl vinden heden ten dage Hollandse en Friese historici dat enkele koningen uit de geschiedenis geen koning mogen heten, maar gewoon ‘hertogen van de Franken’, en dat de overigen nep-koningen waren.

  Tijd voor een herwaardering van dit verhaal.

  Friesevorsten_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x20 mm
  Aantal pagina's 210
  Levertijd 2 werkdagen
  AuteurAntoine Jacobs
  Biografie

  Antoine Jacobs, geboren 30 april 1946 te Vaals, behaalde zijn doctoraal rechten te Leiden, 1973. Daarna studeerde hij in Düsseldorf, Parijs, Cambridge, Canterbury en Brussel en promoveerde in 1986 cum laude aan de Universiteit van Tilburg.

  Hij was ondersecretaris van de Raad van Bestuur voor de Zeevaart (1968-1974), was wetenschappelijk medewerker aan de juridische faculteit van de Universiteit te Tilburg (1976-1982) en daarna hoogleraar Sociaal Recht en Sociale Politiek aan dezelfde universiteit van 1987 tot 2011. Gedurende die periode heeft hij gastcolleges gegeven aan diverse buitenlandse universiteiten, zoals Leuven, Nantes, Montpellier, Glasgow en Montreal en meer dan 250 boeken, boekbijdragen en tijdschriftartikelen op zijn vakgebied gepubliceerd (zie www.antoinejacobs.com). Ook na zijn emeritaat doceerde hij nog van 2012-2019 Europees Sociaal Recht aan de Staatsuniversiteit van Milaan en doceert hij nog steeds Vergelijkend Sociaal Recht aan de Universiteit van Tilburg.

  Hij is al 25 jaar lid van het Transnational Trade Unions Rights Committee en meer dan 5 jaar voorzitter van het Bisschoppelijk Scheidsgerecht.

  In zijn vrije tijd heeft hij politieke activiteiten ontplooid als vice-voorzitter van de toenmalige KVP-Jongeren en als gemeenteraadslid van ’s-Hertogenbosch. In zijn betrokkenheid met de stad ’s-Hertogenbosch was hij een aantal jaren voorzitter van de stedelijke omroep Boschtion en technisch voorzitter van het Kerkbestuur van St. Jan. Hij nam initiatieven voor rondvaarten, een cultureel-politiek actiecentrum, een imaginair museum Jeroen Bosch etc. Ook heeft hij enkele literair-historische publicaties op zijn naam staan, zoals het toneelspel De Winterrepubliek en het essay Een Millenniumreis. En dan nu het boek Friese Vorsten.

  Verschijningsdatum 24-07-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-252-0
  EAN nummer
  9789463652520
  Auteur
  Antoine Jacobs