Gebroken glas
Afbeelding van Gebroken glas
Afbeelding van Gebroken glas

Gebroken glas

Fia Oomen schetst in mooie bundeling verhalen gevarieerd beeld dat de veelzijdigheid van het werk als geestelijk verzorger in een verpleeghuis laat zien

€ 19,50  Omschrijving

  Schrijfster Fia Oomen wil met dit boek mensen bereiken die de verpleeghuiswereld van binnenuit kennen, erbij betrokken zijn of er nieuwsgierig naar zijn. Ook wil ze inzichtelijk maken wat een geestelijk verzorger nu eigenlijk doet. Vaak wordt het gezien als iets dat alleen voor religieuze mensen beschikbaar is. Onbekend is meestal dat Geestelijke Verzorging voor iedereen beschikbaar is die naar zingeving zoekt, ongeacht levensbeschouwing of achtergrond. Verhalen vertellen is dan een manier om anderen te informeren.

  Dit boekje bestaat uit verschillende elementen. Enerzijds zijn er de praktijkverhalen en daarnaast zijn gedichten gekozen uit het werk van Herman Andriessen. De verhalen en de gedichten verdiepen elkaar maar kunnen ook afzonderlijk gelezen worden. Ook zijn gegevens uit onder andere de vakliteratuur psychogeriatrie opgenomen. De theorie volgt in korte lijnen hoe de ziekte dementie er uitziet en hoe in de verschillende stadia van het verloop van de ziekte begeleiding kan worden geboden. Vervolgens wordt gereflecteerd op het vak Geestelijke Verzorging. De schrijfster was benieuwd hoe de verschillende disciplines vanuit hun eigen vakgebied tegen het werk van de geestelijk verzorger aankijken. Dit levert een gevarieerd beeld op dat de veelzijdigheid van het werk laat zien.

  Met dit boek wil de schrijfster ook naasten ondersteunen, en wellicht buitenstaanders over de drempel trekken om met een nieuwe blik de wereld van het verpleeghuis te betreden. Met een knipoog naar een Afrikaans gezegde: “Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen”.


  Gebroken glas_Inkijk.pdf


  Formaat 125x190x12 mm
  Aantal pagina's 202
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Fia Oomen
  Biografie

  Fia Oomen, 1955, werkt sinds 1998 binnen de Warande Zeist op de psycho-geriatrische, somatische en revalidatieafdelingen. Zij verzamelde gedurende vele jaren praktijkervaringen. In 2007 studeerde zij af op Cross-Culturele Theologie met als bijvakken Nederlandse Literatuur vanaf 1880 en Pastorale Psychologie. In 2009 werd zij bevestigd tot predikant maar bleef in dienst van de Warande als Geestelijk Verzorger. In 2013 rondde ze, in opdracht van de Warande, een onderzoek over mantelzorgers af met een symposium onder dezelfde titel: ‘In andermans Handen maar Naast-en-Betrokken’, met als subtitel ‘zorg in wederkerigheid’.

  Verschijningsdatum 02-09-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-984-6
  EAN nummer
  9789089549846
  Auteur
  Fia Oomen