Geschonden leven
Afbeelding van Geschonden leven
Afbeelding van Geschonden leven

Geschonden leven

Moeder vertelt in aangrijpend boek het verhaal van haar dochter die geen adequate behandeling kon vinden voor haar psychische problemen

€ 24,95  Omschrijving

  "Ik voel mij niet thuis op deze wereld en hoor hier niet. Alles is zo onwezenlijk. Ik voel mij eenzaam en alleen. Doodongelukkig. Ik kan het niet meer opbrengen en wil er niet meer voor knokken. Het levert meestal toch teleurstelling en pijn op.
  Het spijt me zo dat het zo moet gaan. Mam, het spijt me zo. Maar elke dag is er een te veel. Deze dag, dit uur, deze seconde, het is een hel. Echt, het is een hel."


  In dit boek vertelt Etty Kuiper het verhaal van haar dochter Corinne, die geen adequate behandeling kon vinden voor haar psychische problemen. Ze werd steeds ongelukkiger en haar familie werd steeds wanhopiger. Bestaande therapieën, behandelingen en diagnoses leken niet te passen op het leven van deze eenzame en zwaar zieke jonge vrouw, die uiteindelijk geen weg meer vond, om het leven te leven. Voor haar familie was dit een voortdurende zorg en ze stonden machteloos aan de zijlijn.
  Moeder Etty Kuiper stelde uit de dagboeken van haar dochter dit boek samen met als doel, meer begrip te krijgen voor mensen zoals Corinne. Ze hoopt dat het inzicht biedt voor familieleden, maar vooral ook voor hulpverleners, zodat mensen niet tussen wal en schip vallen, omdat hun leed niet begrepen wordt.
  Een eerlijk, kwetsbaar en verhelderend verhaal, dat de noodzaak aantoont van hulp en zorg op maat.

  Geschonden leven_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x28 mm
  Aantal pagina's 319
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Etty Kuiper
  Biografie

  Etty Kuiper (1942, Luinjeberd, bij Heerenveen) volgde na de lagere school en 3 jaar Rijks HBS, de N xx opleiding in Haren, Groningen. Hierna werkte zij drie jaar in een huis voor moeilijk opvoedbare jongeren in Groningen.
  In 1966 trouwde ze en verhuisde naar Gorredijk, waar zij vier kinderen kreeg. In de avonduren gaf ze opvoedingsvoorlichting. Ook gaf ze een aantal uren les aan de huishoudschool van dit dorp.
  Na een scheiding In 1976 studeerde ze in de avonduren pedagogiek.
  In 1980 verhuisde ze met haar tweede man en de kinderen naar Leeuwarden. Eerst gaf ze les aan een huishoudschool in Franeker, enkele jaren later werd ze aangenomen in het MBO-onderwijs en gaf ze les in psychologie, pedagogiek en methodiek.
  Haar vijfde kind werd in 1985 geboren. Een paar jaar later studeerde ze af aan de universiteit te Groningen en verdiepte zich in leerstoornissen bij jongeren. Met haar eigen praktijk voor jongeren met leer- en gedragsproblemen stopte ze in 1992 i.v.m. haar scheiding. Tot 2005 bleef zij werkzaam in het MBO-onderwijs, en helpt zo nu en dan nog jongeren met het leren studeren.

  Verschijningsdatum 11-05-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-859-7
  EAN nummer
  9789089548597
  Auteur
  Etty Kuiper